Boken om Lotta på Bråkmakargatan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Astrid Lindgrens samlingsbibliotek
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2014-10-17
Upplaga
3
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Ilon Wikland
Dimensioner
215 x 160 x 12 mm
Vikt
329 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129696943

Boken om Lotta på Bråkmakargatan

(16 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-10-17
198
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Jonas och Mia-Maria och Lotta bor i ett gult hus på Bråkmakargatan. De har så roligt hela dagarna, det finns väl nästan inga barn som har så roligt. Fast Lotta är envis som en gammal get, säjer pappa. Och hon har så mycket idéer, säjer morfar.

Tänk, en gång tog hon och hängde upp sina plättar på grenarna i ett träd, så att de satt där och fladdrade för vinden. Lotta bet i dem när hon blev hungrig. "Jag leker att jag är ett litet lamm som betar löv i skogen", sa hon. Och när hon nyss hade fyllt fem år bestämde hon sig en dag för att flytta hemifrån. När mamma kommer in i barnkammaren är där tomt, där ligger bara en lapp som Lotta har skrivit. På den står det: JA HA FLÖTAT TITA I PAPERSKORJEN.

Boken ingår i ASTRID LINDGRENS SAMLINGSBIBLIOTEK, en vacker samlarserie som omfattar alla Astrid Lindgrens barn- och ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken om Lotta på Bråkmakargatan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Böckerna om Bråkmakargatan samlad i en volym
    Morpheus, 25 september 2015

    Den här boken är egentligen två böcker i en. Dels "Barnen på Bråkmakargatan" och dess uppföljare, "Lotta på Bråkmakargatan". Böcker som handlar om samma karaktärer, men som skiljer sig lite i stil.

    Första boken, "Barnen", är lite som en urban version av Bullerbyn. Berättaren är ett utav barnen, Mia-Maria, och handlar om de lekar och upptåg barnen hittar på. En samling Barndomskåserier, skulle man kunna kalla det. Berättelserna är inte lika trevliga och underhållande som i Bullerbyn, ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren