Grön i köket : världens godaste grönsaksrätter för unga kockar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2016-08-19
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Pousette, Ulrika (foto)
Dimensioner
218 x 196 x 19 mm
Vikt
651 g
SAB
uQca
ISBN
9789129699975

Grön i köket : världens godaste grönsaksrätter för unga kockar

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-19

Slutsåld

Grön i köket är en hyllning till grönsakerna. Alla fantastiska råvaror som gror och växer i vår gröna värld, från små, fina söta ärtor till mulliga, gulliga blomkålshuvuden. Det är också en guidebok till världens alla spännande grönsaksrätter. I Indien gör man till exempel ljuvligt doftande Palaak Paneer av sin spenat, medan man i Thailand blandar ner den i en Pad Thai, och i Italien gör man lasagne på samma grönsak. Det finns så mycket gott att upptäcka om man lämnar sitt eget lilla grönsaksland.

"Grön i köket är inte en vegobok, eller en bok för att få barn att bli veganer. Jag vill bara dela med mig av den kärlek jag har till naturens bästa råvaror hur man kan variera och förädla dem så de blir på riktigt världsgoda!"

Boken innehåller runt 100 recept på soppor, pastarätter, grönsaker som tillbehör, grönsaker i bakverk, och även goda efterrätter med frukt i. Dessutom får man en hel del tips och råd på hur man kan tänka med tillagning av grönsaker. Bilderna tagna av Ulrika Pousette är underbart vackra och Emilie Crispin Ekström har gjort en form som är rolig, innehållsrik och annorlunda.

En fin, informativ men också rolig bok för barn från 10 år och uppåt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grön i köket : världens godaste grönsaksrätter för unga kockar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte så barnvänliga recept
  Nilla, 13 juni 2017

  Bokens tilltal och utformning är väldigt trevligt och humoristiskt och uppskattas av barnen. Recepten är dock ofta komplicerade med många ingredienser, vilket inte känns så barntillvänt, vare sig tillagnings- eller smakmässigt. Dessutom innehåller nästan alla recept animaliska ingredienser, vilket var en besvikelse, även om den inte utgav sig för att vara en vegetarisk kokbok.

 2. Toppen bra!
  EG, 14 februari 2017

  Bra vegetarisk bok för den som vill äta grönt men ändå inte ha allt för ovanliga ingredienser. Den är tänkr för barn, men vi vuxna uppskattar den också!

 3. Till barnbarnet Elsa!
  Birgitta Kalén, 24 oktober 2016

  Mitt barnbarn Elsa,12 år, som nyligen har blivit vegetarian ska få den! Så hon kan utöka sin repertoar i köket!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johanna Westman