Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Handbok för superhjältar (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2017-05-29
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Agnes Våhlund
Dimensioner
216 x 151 x 12 mm
Vikt
310 g
SAB
uHci
ISBN
9789129701388

Handbok för superhjältar 1 - Handboken

(152 röster)  |   Läs 31 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-29
159
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.

En dag när Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!

Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

Fyra delar är planerade i tät utgivningstakt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för superhjältar 1 - Handboken
 2. +
 3. Handbok för superhjältar 2 - Röda masken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för superhjältar 2 - Röda masken av Elias Våhlund, Agnes Våhlund (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av Handbok för superhjältar 1 - Handboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste för den lilla superhjälten
  Max Andersson, 2 augusti 2022

  Min dotter som snart fyller fem år fullkomligt älskar denna bokserie. Pappa och mamma tycker också att böckerna är väldigt spännande! :)

 2. Fantastisk och spännande
  Lina Andersson, 7 maj 2021

  Min 9 åriga son och jag läser serien tillsammans och vi äääälskar böckerna. Rekommenderar dem starkt till alla som läser med sina barn!

 3. Lättläst och spännande
  Magnus Sjöbeck, 1 april 2021

  Har två killar på 7 och 6 år. Har provat lite olika böcker med dem och dessa böcker har de fastnar för. Eftersom vi bor i Spanien och mina killar är 50% svenska 50% spanska och de går i spansk skola så är det lite tuffare för dem att få till svenskan till 100%. Med dessa böcker så blir sagostunden på kvällen ren underhållning. Ingen svårare grammatik eller försvåra ord. Varje kapitel är ganska kort vilket också är bra.

 4. Bok eller comic?
  Linda, 30 mars 2021

  Dottern, som inte så gärna läser, gillade den här boken starkt. Temat som mobbing kände hon starkt för.

  Bra story och fina bilder, men för min smak är det mer en comic än bok.

 5. Superspännande
  Mormor, 11 januari 2021

  Läste bok 1 och 2 för mitt barnbarn förra veckan! Jättespännande! Vi började med ett kapitel per kväll men det var för lite så det blev 2-3 kapitel i stället! Morfar fick leta upp en röd slips........

 6. Fin och viktig bok

  Philip 7 år:
  Vi läste Handbok för superhjältar tillsammans jag, Gustav och mamma. Det är en serie och den vi läst är den första boken. Vi fick den i present.

  Den är bra. Det är mycket bilder och lite mindre text. Jag kan läsa lite, Gustav kan läsa lite och mamma kan läsa mycket. Boken handlar om Lisa. Hon är mobbad för att hon har utestående öron. Det är dumma pojkar som mobbar henne. De springer efter henne och skriker dumma saker. Hon hittar en bok på biblioteket som lyser rött... Läs hela recensionen

 7. Fin och spännande bok
  MS77, 23 april 2019

  Spännande och tankeväckande. Ger grund till bra diskussioner kring hur man ska vara och om vad man drömmer om med barnen.

 8. Super!
  Caroline, 5 oktober 2018

  Min son ville inte att jag skulle sluta läsa! Fina bilder och mycket spännande läsning. Vi väntar spänt på sista delen i serien.

 9. En bra handbok
  Thomas (Stockholm), 31 maj 2018

  Superhjältar för alla, inte minst sagt för tjejerna. De älskar den boken och ville absolut läsa bok nr 2 och nr 3. beställt och klart.

 10. Öppnar upp för samtal

  Böckerna fångade A direkt - både berättelsen men också illustrationerna lockade. Boken tar upp och ger läsaren ett perspektiv på mobbning som nog kan öka empati för sina klasskompisar, göra det lättare att leva sig in i deras känslor. Smart när författaren även tar upp hur Lisa själv blir en av de som bara tittar på men sedan reagerar. Efter vi läst kunde jag och A ha en diskussion om mobbning just utifrån "bystander approach" - vad gör han om han i framtiden ser någon bli mobbad? Vi diskute... Läs hela recensionen

 11. Fantastisk superhistoria
  Vendela (Andersson), 2 april 2018

  En häftig bok som går hem hos min 9-åring. Bakgrunden i historien är tydlig och jag tror många kan känna igen sig i mobbningssituationen. Vi hejar på denna superhjälte och njuter av de fina bilderna!

 12. Att finns sitt självförtroende & självkänsla.
  Gullis lästips (Rönninge), 15 mars 2018

  Handbok för superhjältar är helt klart en modern historia om att hitta sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter.

  I denna berättelse behöver man varken vara barn till en Gud, bli biten av en radioaktiv spindel och inte blir man född med den.

  Allt som behövs är lite träning, en grym pyjamas och en mask gjort utav morfars gamla slips och en handbok i hur du blir en superhjälte.

  Här har paret Vhålund lyckats med konststycket att få till en actionfylld bok och... Läs hela recensionen

 13. Starka tjejer i fokus
  Bettan Palmgren, 12 mars 2018

  Köpte böckerna i 7 årspresent till barnbarnet. Läste dom själv innan paketinslagning. Hon gillade dom jättemycket så hon köpte den till en kompis som fyllde 7 år.

 14. En spännande kapitelbok
  Clara, 7 mars 2018

  Blev snabbt till att beställa nästa bok i serien, då precis fyllda 6åringen älskade den här. Kapitlen kunde gärna varit liiiiite längre, då boken slukades på 2-3 "nattningar". Tänker att när min son lär sig läsa själv, så kommer den här boken läsas flitigt av honom igen. Om och om igen.
  Med så väldigt fina illustrationer så är den här boken även givande för 3 åringen (även om hon inte kanske riktigt är målgruppen eller har tålamodet att läsa den i kapitalordning). Bilderna är inspirerand... Läs hela recensionen

 15. För unga nyläsande...
  Berit Maria Åberg, 12 januari 2018

  En bra bok för den som precis upptäckt hur roligt det är att kunna läsa själv och superhjälte vill ju varje liten kille bli eller hur?

 16. Bra för alla!
  Miss växt, 8 januari 2018

  En bladvändare: en fin och fantasieggande historia som stärker barn med snippa. Fantastiska bilder med snyggt seriemässigt bildspråk. Jag tycker dock att det är synd med så pass lite text, boken tar slut för fort och mer hade fått plats att säga.

  Mitt sexåriga barn vill INTE att jag slutar läsa, vi båda längtar till nästa nattning för fortsättningen av historien.

 17. Sonen älskade den!
  Petra Sabina Bassmann, 8 december 2017

  Första boken som min 9åriga son faktiskt har velat läsa själv utan uppmaning👍🏼 Därför har vi beställt både bok 1 & 2 till honom i julklapp och inväntar med spänning även nr3👍🏼

 18. 8 åringen slukade den på 10 röda
  Lollo, 6 december 2017

  Min 8 årige son läste den på ett kick och vill nu ha uppföljaren! Det uppmuntrar vi såklart med den i julklapp.

 19. Superbra
  chissra (Stockholm), 3 november 2017

  Min åttaåriga dotter fastnade i boken direkt hon fick den. Hon började sträckläsa och satt en lång stund helt inne i boken. En spännande och tänkvärd bok. Rekommenderas starkt.

 20. Mycket bra
  -, 23 oktober 2017

  Mycket spännande bok,
  Sonen på 5år väntar med spänning på uppföljare.
  Passade oss perfekt med mycket bilder och lagom text
  Väldigt fin illustrerad
  Tar upp ett viktigt ämne.

 21. Spännande och fint tecknat!
  Frida Ström, 19 oktober 2017

  Min dotter på 5,5 år älskar den! Rolig även för mig att läsa om och om igen.
  Rekommenderar verkligen boken.

 22. Trevlig bok!
  Elisabeth Wanner, 12 oktober 2017

  Har inte läst den själv. Men min åttaårige son sträckläste boken själv...Första boken han inte kunde släppa. Han älskade den!

 23. Bra börja-läsa-bok som är riktigt spännande
  Martina, 28 september 2017

  Köpte Handbok för superhjältar då jag föll för bilderna och älskade tanken att det är en stark och modig flicka i huvudrollen! Precis som jag trodde...min dotter på 7 år älskade boken och längtar verkligen efter uppföljaren. Hon har påmint mig flera gånger att kolla upp om den kommit (fick precis bevakningsmail att den kommit, hurra!!). Känns helt rätt i tiden med en tjej som bestämmer sig för att träna till att bli superhjälte. Även om det är en saga så påverkar det man läser och tittar på h... Läs hela recensionen

 24. Spännande läsning för stora och små
  Lisa, 27 september 2017

  Sonen på 6 år lyssnar fascinerat på sagan som behandlar mobbning, målmedvetenhet, styrka och mod. Fint tecknade bilder som kompletterar den ganska sparsamma men uttrycksfulla texten, vilket gör att boken även kan läsas för 4-5-åringar och av nybörjarläsare. Extra plus att superhjälten är en tjej, som dessutom har samma namn som mamma!

 25. Boken
  Eva C, 6 september 2017

  Hade önskat mer text och mindre bilder utifrån att boken riktar sig till 6-9 år. 6-åringen älskade den men 8-åringen tyckte den var för enkel. Bra upplägg, intressant och viktigt innehåll!

 26. En bok utöver det vanliga
  emilix, 31 juli 2017

  Boken om Lisa är fantastisk! Välskriven och mycket väl tecknad. Min son är som trollbunden vid historien om Lisa, och trots att det är en kapitelbok, har vi läst den flera gånger, ibland som det första vi gör på morgonen. Jag gillar att boken rör vid stora ämnen, som familj, vänner, förändringar och mobbing. Ser mycket fram emot kommande del.

 27. Äntligen, bok om tjej med superkrafter!
  Nadine (Göteborg), 25 juli 2017

  En bok om en tjej med superkrafter är såklart väldigt välkommet. Boken är spännande och perfekt som bokpratsbok i t.ex. klassrummet då man vill prata om mobbing. Illustrationerna är fantastiska och jag tror att serieboksupplägget passar många yngre. När sista sidan dessutom ägnas åt att uppmärksamma BRIS och deras verksamhet blir jag som engagerad BRIS-volontär löjligt glad!

 28. Äntligen!
  Andreas P, 17 juli 2017

  Äntligen en bok som lockar till läsning för iPadtraumatiserade barn! Har länge letat en lockande bok med lagom text i kombination med bra illustrationer. Den här boken är helt fantastisk på båda punkterna. Boken var inte bara spännande och gav mersmak, den satte igång lek- och fantasimekanismerna på ungarna och de har lekt superhjältar både högt och lågt Trots att de varken lärt sig flyga eller prata med djur än, vilket är lite frustrerande, ser vi alla fram emot Del 2.

 29. Lysande!
  Veronica , 15 juli 2017

  Denna bok är en slukare för alla barn, även de som inte läser så ofta. Min dotter på 9 år kunde inte slita sig. Historien kan de flesta barn (och även vuxna) känna igen sig i och den är fantastiskt tecknad! Den inspirerar barn att tro på sig själva och sina förmågor, samtidigt som författarna behållit sagans magi.

  Som en person som jobbar med barn i 8-9-års ålder så har boken även förmågan att den får utsatta barn att inte känna sig så ensamma. Boken är verkligen en skatt!
  Vi be... Läs hela recensionen

 30. Spännande och stark berättelse
  Gustaf N, 14 juli 2017

  Handbok för superhjältar är en spännande och stark berättelse. Alla som är barn eller har varit barn blir nog lätt gripna av historien och dom fantastiska bilderna. Det blev i varje fall jag.

 31. Helt suverän läsning
  Jonte, 14 juli 2017

  Jag köpte boken till en av mina systersöner men när jag började läsa den så insåg jag att jag måste köpa en till dem var plus en till mig själv, kan inte vänta på nästa! Bästa läsning och bästa illustrationer.

Visa alla 31 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo