Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Harry Potter (del 8)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2016-10-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Lena Fries-Gedin, Jessika Gedin
Originaltitel
Harry Potter & The Cursed Child Parts One and Two
Dimensioner
205 x 165 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129701852
Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två (inbunden)

Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två

(79 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-10-13
219
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor

Läs ett utdrag ur boken >>

Den åttonde berättelsen. Nitton år senare ...

Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och det är inte mycket enklare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn.

Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.

Boken baseras på en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, Harry Potter och Det fördömda barnet, som är en ny pjäs av Jack Thorne. Det är den åttonde berättelsen om Harry Potter och den första som sätts upp på en teaterscen. Denna repetitionsutgåva av teatermanuset berättar den fortsatta historien om Harry Potter, hans vänner och familj, för läsare över hela världen. Pjäsen hade världspremiär i Londons West End den 30 juli 2016.

Teateruppsättningen av Harry Potter och Det fördömda barnet är producerad av Sonia Friedman Productions, Colin Callender och Harry Potter Theatrical Productions.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två
 2. +
 3. Barden Beedles berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt av J K Rowling (inbunden).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  Kellisflickan, 3 april 2018

  Jag uppskattade inte denna bok, tycker inte den höll riktigt för att vara en "Harry Potter"-bok.. Såklart hoppades jag att den skulle bli bättre, men tyvärr inte enligt mig.

 2. Nöjd 10åring
  Mor , 19 december 2017

  En glad tjej i 10års ålder som uppskattade sin bok väldigt mycket. Lite ovant läsa manusform men går bra ändå.

 3. Bra
  KB, 31 juli 2017

  Precis som tidigare Harry Potter är denna mycket spännande. Lite knepigt var det dock att läsa som manus, men man vande sig vid den lässtilen efter ett tag.

 4. Harry Potter, men ändå inte Harry Potter
  Ewa Sundbäck, 8 februari 2017

  I slutet av "Dödsrelikerna" finns en epilog som utspelar sig 19 år efter att Harry Potter äntligen lyckades göra slut på Voldemort. Jag tyckte om den epilogen även om den blev urtöntig i filmversionen när Daniel Radcliffe och Emma Watson hade åldrats med hjälp av smink. Ett riktigt lyckligt slut med stort hopp om en lugnare framtid där Hogwarts och professor McGonagall finns med. Det är i den epilogen som pjäsen om "Det fördömda barnet" tar vid och ja, det är en pjäs från början och inte en b... Läs hela recensionen

 5. Fantastisk
  Gabrielle, 24 januari 2017

  Jag tyckte de va lite svårt att läsa först för det är ett manus. Men efter några sidor förstod man hur man skulle läsa den. Synd att det inte har blivit en riktig bok detta. Och alla ni som inte vet om ni ska läsa den eller inte kan jag bara säga såhär. Vad skulle hända om man gick tillbaka i tiden ? Hut skulle de blivit då läs den jag lovar den är värd de !

 6. Misslyckad fanfiction
  Kirolos Samir , 31 december 2016

  Boken borde inte ha Harry Potters namn på den för att den är inte en del av serien. Nej, den är som fan fiction, o fan fiction som suger.

 7. Stor besvikelse
  CAM, 8 december 2016

  Framgick inte för mig när jag handlade att det var en pjäs.. Jätte trist.

 8. Harry Potter
  Nina Elisabeth Ansestedt, 17 november 2016

  Detta är en pjäs, inte en bok att läsa. Kommer ej att läsa den. Kan ej rekommendera denna bok. Kass.

 9. Helt ok men utan känsla
  MammaT, 31 oktober 2016

  Lite ovant att läsa manus. Det var som att snabbspola filmen. Man uppfattade händelseförloppet men utan känsla/inlevelse. Det var dock väldigt lättläst.

 10. För dig som läst alla böckerna
  Karolina Larsson, 27 oktober 2016

  Eftersom det inte är en roman utan ett manus är beskrivninga av miljöer, känslor och händelser sparsamma. Boken blir då mindre gripande. Historien håller dock samma klass som tidigare böcker.

 11. Harry Potter och Det fördömda barnet del 1 och 2
  Anita Klasson, 26 oktober 2016

  Boken är spännande och bra, mycket magi och fantasi toppen !! Precis som alla de andra böckerna om Potter.
  Det som skiljer sig med den här är att den är skriven i pjäs/teaterform där monologer står angivna.
  Jag upplevde det som störande när jag läste den och greppet om handlingen gick lite förlorad.

 12. Tråkig fortsättning
  Fredrik Claesson, 26 oktober 2016

  Kan säga att jag älskar alla Harry Potter böcker jag läst. Allt från de första 7 till "fantastic beasts and where to find them" men känner inte samma känsla när jag läser denna bok.
  Det är inte samma äventyr som du är van vid. Jag förstår att den är skriven som pjäs men det gör den mindre rolig att följa då.
  Jag har inte läst hela boken, som är ett tecken på att jag inte fastnat för den. Men hoppas att jag kanske kan bli övertygad om jag fortsätter.

 13. Pjäs istf "roman"
  Barbro Margareta Carlsson, 26 oktober 2016

  Jag tycker att denn var innehållsmässigt lite "tunn" jämfört med tidigare böcker. Kanske beroende på att det är skriven som en pjäs. Inte helt nöjd

 14. Dålig fanfiction
  Emelie, 26 oktober 2016

  Boken känns som en dålig fanfiction. Karaktärerna agerar inte alls enligt kanon och bryter helt mot hur de har varit i de tidiga böckerna. Karaktärerna känns väldigt platta och enformiga. Precis som epilogen (som var så cheesy och alla blev tillsammans med alla = så orimligt) så var även denna bok att alla såklart ska gilla och träffa varandra. Det känns inte rimligt.

  Jag väljer att inte räkna denna bok som den åttonde Harry-boken, utan väljer att se den som ett fristående verk som ... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Bloggat om Harry Potter och det fördömda barnet. Del...