Boken om Mademoiselle Oiseau (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (50.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Mademoiselle Oiseau (del 1)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Livia Millhagen
Utgivningsdatum
2017-04-11
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129705300
Boken om Mademoiselle Oiseau (ljudbok)

Boken om Mademoiselle Oiseau Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-04-11

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt. Det ser ut som om det ligger en hatt på huset. En somrig, rolig halmhatt som vill flyga i väg med fåglarna och katterna och de svarta balkongräckena som ett spetsbroderat band."

En dag råkar nioåriga Isabella av misstag trycka på våning sex istället för fem när hon kliver in i hissen. Först när hon sätter nyckeln i låset märker hon att något inte är som det ska. Men då är det redan för sent.
Innan hon hinner blinka dras hon in i Mademoiselle Oiseaus lägenhet - en värld av fjädrar och fnurridurr, långa pärlhalsband och klacka-skor, egensinniga katter, nyfikna fåglar och sidenklänningar i överflöd. Men också en värld där en magisk panterknapp och hemliga rum lever ett alldeles eget liv bland Paris takåsar.

En fantastisk, härlig saga om vänskapen mellan en liten flicka och en tidlös dam, om livet och kärleken och drömmarna. Om det som är sant och det som är nästan-sant, och om allt det som nästan är för bra för att vara sant men likväl är sant ändå. Eller?

Lovisa Burfitts skira illustrationer fångar på pricken den magiska charm och förtrollande dekadens som råder i en överdådig Parisvåning där tiden verkar stå stilla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken om Mademoiselle Oiseau. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Njutbar
    gullan, 6 oktober 2021

    En av mina härliga bokminnen. Läses med fördel tillsammans med ett barn i 9 årsåldern. Stimulerar fantasin

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrea De La Barre De Nanteuil