Comedy queen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2018-04-06
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
444 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129706406
Comedy queen (kartonnage)

Comedy queen

(13 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-04-06
149
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2018!

Mamma fick folk att gråta. Hon får fortfarande folk att gråta fastän hon inte ens lever. Ibland när pappa duschar hör jag att han gråter. Jag tror att han tror att det inte hörs. Men det gör det. Därför tänker jag aldrig gråta. Aldrig! Och jag tänker inte få folk att gråta. Jag tänker få folk att skratta. Det är min mission!

Sasha har just fyllt tolv år. Atomnumret för magnesium. Hennes mamma brukade säga att en del människor har funny bones. De är liksom roliga ända in till skelettet. Sen finns det de som kan lära sig att bli roliga, om de övar. Det finns också en tredje sort som inte är roliga alls, hur mycket de än försöker (troligen är Cecilia, Sashas lärare, en sån). Tyvärr misstänker Sasha att hon inte har funny bones, men hon har en plan: Hon SKA bli en riktig comedy queen! Och hon tänker öva tills vartenda halvtrist ben i kroppen är roligt. Om hon bara lyckas få folk att skratta kanske det andra försvinner. Det som ligger bakom ögonen och bränner och hotar att trilla ner för kinderna i form av - jo faktiskt - livsfarlig gråt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Comedy queen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 april 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Comedy Queen är en ungdomsbok av författaren Jenny Jägerfeld som kom ut för fyra år sedan. Jag tyckte mycket om boken som var både välskriven och lättläst, rolig och gripande, viktig och berörande. Kan varmt rekommenderas till så väl unga som gamla.

 2. "Det måste gå att skratta åt det sorgliga"
  Elida Harizi, 5 april 2022

  En underbar bok som beskriver samhällets stora problem med humör och värme. Fortsätt att skratta även om det är sorgligt!

 3. Skratt och sorg
  Katarina J, 21 april 2021

  Boken har ett mörkt tema som dock behandlas mycket varsamt i all sin komplexitet. Tilltalet möter läsaren i ögonhöjd, och funkar lika bra på min tonåring som på mig. Bland de bästa ungdomsböcker jag någonsin läst. Och de är många.

 4. Inte bra bok.
  Adde, 30 oktober 2020

  Jag tyckte att boken var dåligt, för 12 åringar har inte så mycket drama i sitt liv. Jag skulle förstå om hon var 14-15 eller nåt sånt men som en 12 åring så passar den här boken inte till oss. Dåligt. Skulle inte rekommendera. Tråkigt också. Den enda roliga biten är när hon drar lime skämtet. Vår klass fick boken som en läxa på höstlovet och jag ångar att jag har läst den. Tyck vad ni vill, men jag tycker den här boken var dålig.

 5. Tonårsbok
  Jogge, 29 november 2018

  Uppskattas säkert av unga flickor, men ingen bok för en vuxen man, lite för barnslig i både text och handling

 6. viktig bok med hoppfullhet mitt i det mörka
  Yvonne Andersson, 27 augusti 2018

  Den här boken är viktig, för vi måste våga tala om självmord och psykisk ohälsa. Jenny Jägerfeld skriver så att vi förstår att allting kan och får kännas hopplöst samtidigt som det vardagliga pågår vid sidan om. Hon skriver så att vi förstår att människor sörjer på olika sätt men att det är viktigt att omgivningen hjälper den drabbade att våga och vilja prata om det svåra. Dessutom är det en bra och välskriven ungdomsbok för både ungdomar och vuxna med hela bredden av skratt och gråt och med varm hoppfullhet invävd i berättelsen.

 7. Underbar
  Kaffeläsaren, 18 juni 2018

  Sashas mamma lever inte längre. För att inte bli som sin mamma har Sasha gjort en lista över sju saker hon måste göra. Om hon lyckas med det, kanske det andra onda som skaver försvinner.
  🐴
  Jag har läst nästan alla böcker som Jenny har skrivit. Jag tycker mycket om hennes böcker. Comedy Queen är inget undantag. Sashas mamma begick självmord och nu försöker Sasha och pappan överleva. Men trots all sorg och det mörka ämnet känns det hoppfullt och positivt. Författaren skriver fan... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jenny Jägerfeld