Ariol ? Jag är en åsna! (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (14.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Ariol (del 1)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2017-03-22
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Fabian Göranson
Illustratör/Fotograf
Marc Boutavant
ISBN
9789129706512
Ariol ? Jag är en åsna! (e-bok)

Ariol ? Jag är en åsna! (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2017-03-22
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Ariol är den busiga åsnepojken som bor med sina föräldrar i en lägenhet. Hans mamma och pappa är åsnor och därför är Ariol också en åsna, en närsynt åsna tillochmed. Hans föräldrar är snälla som värmer på frukosten när det är för kallt och ruggigt för att gå upp. Ariol vägrar gå upp ur sängen innan det blir ljust. Varför behöver man ens göra det förresten gå upp innan det är ljust?

I skolan träffar Ariol sina alla sina kompisar. I klassen går bästisen busiga grisen Ramono, och sin ganska brokiga klass av plugghästen flugan Bizbilla, den läspande kaninen Bonkel, hundar, grodor, den coola hästen Faitör, ankor, katter och inte minst den väldigt söta och temperamentsfulla kon Pétula.

Ariol är dökär i koflickan Pétula, hon har en eldig tjur till pappa och rödhårig, vit ko som mamma. Hur skall han vinna Pétulas hjärta, hon som är den vackraste flickan i världen.

Denna franska barnserie är en succé i Frankrike och har kommit ut i en mängd volymer. Skriven av Emmanuel Guibert och tecknad av Marc Boutavant har serien publicerats i de flesta europeiska länder samt både Kina och USA. Ariol har också blivit animerad och gick 2013 på barnkanalen i SVT. En träffsäker skildring av vardagen för en blyg men busig liten åsna i samma tradition som Sune, Bert och Till alla mina fans. Del två i bokserien om Ariol kommer redan i höst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emmanuel Guibert