Drömmarnas skepp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2020-06-05
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
201 x 140 x 25 mm
Vikt
386 g
SAB
uHc
ISBN
9789129707038
Drömmarnas skepp (inbunden)

Drömmarnas skepp

Inbunden Svenska, 2020-06-05
157
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jossan är uppvuxen på en husbåt. Hennes pappa arbetade på Statens maritima museum på Skeppsholmen i Stockholm och båtar och sjöfart har alltid varit en stor del av familjens liv. Nu är pappan död, och Jossan och hennes mamma kanske måste flytta från båten; det är bara anställda vid museet som har rätt till kajplatserna på Skeppsholmen. Men Jossan tänker inte ge sig utan strid. Husbåten Vivan har alltid varit hennes hem, hon tänker inte gå med på att den säljs, bara så där!
Jossan och hennes pappa delade ett stort intresse för Vasaskeppet, och efter pappans död nystas en historia från 1600-talet upp, en historia som har stor betydelse även i dag. Kanske kan den hjälpa Jossan att rädda Vivan och få bo kvar?

Johanna Wilson har skrivit en berättelse som tar avstamp i ett nutida Stockholm, men förgrenar sig ända tillbaka till 1600-talet när skeppet Vasa byggdes. Vi får följa dagens Jossan och dåtidens Josefina, deras historier löper sida vid sida och flätas sedan samman på ett snillrikt sätt. En historisk roman och modern ungdomsbok i ett!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmarnas skepp
  2. +
  3. Flykten till Amerika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flykten till Amerika av Camilla Lagerqvist (kartonnage).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Wilson

  • Nu är det Julia

    Johanna Wilson

    När elvaåriga storstadstjejen Julia måste flytta till släktens gamla gård långt ute på landet tillsammans med sin stressade pappa och vresiga morfar, är hon nära att explodera av ilska. Hennes föräldrar har bestämt att hon måste stanna där ända ti...