Norra Latin (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (481.3 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Nina Zanjani
Utgivningsdatum
2017-10-19
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129708318
Norra Latin (ljudbok)

Norra Latin Ljudbok

(11 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-10-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar.
En regnig augustidag börjar de första året på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever helt olika liv. Tamar har flyttat till en ny stad utan vänner och familj. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.
Men Norra Latin är en plats med en mörk hemlighet. En hemlighet som förändrar allt för Tamar och Clea, och flätar samman deras liv på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig.

Det här är Sara Bergmark Elfgrens fjärde roman, och den första hon skriver på egen hand. Tillsammans med Mats Strandberg har hon skrivit de populära och kritikerhyllade Engelsforsböckerna, som har filmatiserats och översatts till tjugofem språk. Sara är även manusförfattare och dramatiker, skriver bilderböcker och serier. Hon har skapat De dödas röster, en poddserie för Sveriges Radio, som hade premiär 2016 och nominerades till Prix Europa. Serien blev en stor succé med över en halv miljon lyssnare.

Norra Latin är gotisk spänningsberättelse i modern tid. Precis som i Sara Bergmark Elfgrens tidigare verk utspelar sig romanen i en realistisk miljö där det övernaturliga lurar under ytan, och huvudpersonerna och deras relationer står i centrum. Första fristående delen i en kvartett.

Norra Latin är en verklig plats, men blev konferenscenter på 1980-talet. I romanen hände aldrig det, utan skolverksamheten fortsatte, och vi kommer rakt i in i en 140 år gammal unik miljö där historia möter nutid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Bergmark Elfgren