Falafelflickorna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Hawas hemliga detektivbyrå (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2018-03-23
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129711615
Falafelflickorna (e-bok)

Falafelflickorna (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-03-23

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sverige har fått nya problemområden. Antalet särskilt utsatta områden har ökat från 15 till 23. Områdena är utsatta för social oro, gängkriminalitet, narkotikahandel, religiös extremism och ett parallellsamhälle med en egen rättsskipning där förtroendet för polisen och sociala myndigheter är lågt.

Hawa är tolv år och bor i ett av dessa områden. Hon läser nyheten i tidningen och undrar vad det betyder. Hon vet redan att folk har det tufft. Att en del har hamnat i dåligt sällskap och att några är rädda för att gå ut på kvällen. Hawa vill bli polis när hon blir stor. För att göra folk tryggare. Och för att det inte finns så många kvinnliga poliser som ser ut som hon. Som ett första steg mot att bli polis startar hon sin egen detektivbyrå. Ganska snabbt får hon sitt första uppdrag: Hon måste gömma sin klasskompis Halima, som riskerar att giftas bort med sin femton år äldre kusin.

Christina Wahldén räds som vanligt inte de svåra och tunga ämnena. Här har hon skrivit om barnen som bor i några av Sveriges allra fattigaste områden. Trots det tunga ämnet har boken en lätthet och ibland nästan en feelgood-känsla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Falafelflickorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fördomsfull och rasistisk
    Morgan, 15 januari 2020

    Trots författarens goda vilja har boken en oerhört fördomsfull handlingsförlopp och innehåll.
    Massa föreställningar om förorten som förstärker rasismen. Ska man läsa boken MÅSTE innehållet diskuteras, så att inte barnen får för sig att alla flickor i förorten lever under dessa förhållanden. Författaren har självfallet skrivit boken utifrån sitt egna svenskhetsideal för hur förorten ser ut.

    Mycket besviken på boken

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Wahldén