Om vi bara kunde byta kroppar med varandra (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2018-08-01
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129713305
Om vi bara kunde byta kroppar med varandra (e-bok)

Om vi bara kunde byta kroppar med varandra (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-01
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kung B är 17 år och bor i ett källarförråd i Liljeholmen i Stockholm. Utslängd, utfryst, uthängd. Det enda han fick med sig hemifrån var ett par korvsmörgåsar från mamma och ett kyligt sms från pappa. Förr hette han Bella. Men det var aldrig han.
Queen O har levt under jord i flera år. Hon kommer från Iran och har inte rätt att stanna i Sverige. Inget skyddsbehov. Att hennes egen familj har försökt dränka henne och angett henne för myndigheterna spelar ingen roll. Hon kommer att tvingas tillbaka. Och i Iran är det dödsstraff på att vara som hon, att vara född i fel kropp.
Under några varma, hetsiga sommarveckor får vi följa Kung Bs och Queen Os liv i Stockholm. De festar, gråter, älskar, snor plånböcker och hamnar i slagsmål. Hela tiden finns ångesten där: Vad ska det bli av oss, varför vill de inte ha oss? Om vi bara kunde byta kroppar med varandra!

Johanna Nilsson är en mästare på starka känslor, både glädje och sorg. Hon beskriver utanförskapet så tydligt, man känner att man är där, i källarförrådet, och man känner deras ångest. Men också glädjen och kärleken mellan dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Om vi bara kunde byta kroppar med varandra