Handbok för superhjältar 1 - Handboken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (61.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Handbok för superhjältar (del 1)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2018-04-19
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Agnes Våhlund
ISBN
9789129713398
Handbok för superhjältar 1 - Handboken (e-bok)

Handbok för superhjältar 1 - Handboken E-bok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-04-19

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.

En dag när Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!

Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok för superhjältar 1 - Handboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Öppnar upp för samtal

    Böckerna fångade A direkt - både berättelsen men också illustrationerna lockade. Boken tar upp och ger läsaren ett perspektiv på mobbning som nog kan öka empati för sina klasskompisar, göra det lättare att leva sig in i deras känslor. Smart när författaren även tar upp hur Lisa själv blir en av de som bara tittar på men sedan reagerar. Efter vi läst kunde jag och A ha en diskussion om mobbning just utifrån "bystander approach" - vad gör han om han i framtiden ser någon bli mobbad? Vi diskute... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna