Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (24.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2018-10-12
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Daria Bogdanska
ISBN
9789129717655
Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati (e-bok)

Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati E-bok

E-bok,  Svenska, 2018-10-12

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Sverige brukar det informellt talas om tre statsmakter. De två första är regeringen och riksdagen, den tredje är massmedia. Men det finns fler. Vår demokrati består av så mycket mer än valet vart fjärde år. Det är snarare dagarna, månaderna, åren däremellan som spelar roll.

Utanförskap finns överallt, landet är segregerat. Samtidigt har det aldrig funnits så många möjligheter att påverka. Berättelsen om Sverige består av tankeväckande och inspirerande texter och vi får möta personer som på ett eller annat sätt försöker förändra.

Patrik Lundberg tar med läsaren på en resa genom Sverige i dag. Från fotbollsklubbar till flyktingar, från Flashback till skolbibliotek, från feminister till nationalister.

Berättelsen om Sverige är läsning för alla, både för de som känner sig inkluderade i majoritetssamhället och de som inte gör det.

Patrik Lundberg, född 1983, är kolumnist på Aftonbladet och debuterade 2013 med sin självbiografiska bok Gul utanpå som handlar om utanförskap, om hur det är att växa upp som svensk med asiatiskt utseende. Boken nominerades till debutantpriset Slangbellan och till Skånskans kulturpris och belönades med Sölvesborgs kulturpris. 2014 utkom Onanisterna som handlar om ungdomar som stannar i sin hemkommun efter gymnasiet. År 2017 utkom på annat förlag Facit konsten att skriva krönikor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrik Lundberg