Jordgubbsbarnen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2019-05-10
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Sara Olausson
ISBN
9789129717761
Jordgubbsbarnen (e-bok)

Jordgubbsbarnen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-10
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mamma! Pappa! Jag drömmer om er varje natt. Jag ropar men ni hör mig inte. När ni kommer hem ska jag binda fast er vid spisen där det är varmt och finns mat. Jag ska knyta fast er med snören av guld, ni ska alltid vara där. Kom hem nu! Det är inte roligt längre. Jag avskyr svenska jordgubbar.

Maria och hennes bror Gabriel bor i ett land nära oss. Familjen har inte mycket pengar, men deras fröken är snäll och de har hittat en hund som får gulliga valpar. Om bara inte torkan hade slagit till, om bara inte Gabriel ramlat ner från taket, om bara inte sjukhusräkningen varit så dyr ... Till slut har familjen inget val. Marias och Gabriels föräldrar lämnar sina barn och beger sig till Sverige, ett konstigt land i norr. Där ska de plocka jordgubbar stora som äpplen och tjäna pengar så att de aldrig mer behöva oroa sig för någonting.

Jordgubbsbarn kallas de barn som blir lämnade hemma (i Rumänien) när föräldrarna åker utomlands för att tjäna pengar. Så här säger Sara Olausson om sin bok: I oktober 2013 lärde jag känna Felicia Iosif som satt och tiggde i närheten av där jag bor. Tillsammans gjorde vi boken Det kunde varit jag. Jordgubbsbarnen är en sorts fortsättning på den. Böckerna hör inte ihop men den är nästa steg i mitt arbete att göra det jag kan för att skapa större förståelse för människor i Felicias situation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jordgubbsbarnen