Gastens öde (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2019-05-24
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129719444
Gastens öde (e-bok)

Gastens öde E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-24

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Gabriel, Shirin och Leo är bästa vänner och har känt varandra sedan lågstadiet. De bor i samma bostadsområde en bit utanför förorten. Varje dag går de samma väg till skolan: genom skogen, förbi dammen och Sjömansgården.

En söndagseftermiddag ringer Shirin till Gabriel. Det har hittats ett lik nere vid dammen. Trion drar genast dit för att spana. Av själva kroppen får de ingen skymt. Men folk i deras omgivning börjar snart bete sig märkligt. Det gäller såväl motionären och huvudvittnet Doris som deras smått nervösa lärare Ola Otus. För att inte tala om poliskommissarien Mårten Gravlund, med sina minst sagt tveksamma metoder, och hans tystlåtna kollega Gadd. Gabriel, Shirin och Leo bestämmer sig för att starta en egen utredning. Spåren är många men ledtrådarna svårtolkade. Och plötsligt är de insnärjda i en klurig mordutredning där vad som helst verkar kunna hända.

Kjell Thorsson (född 1969) är främst känd som illustratör. 2016 debuterade han som författare med böckerna Hitta bilen och Hitta nallen som han även gjorde bilderna till. Gastens öde är hans första ungdomsdeckare. Boken är lättillgänglig med korta kapitel och mycket dialog. Passar både den ovana läsaren och bokslukaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Thorsson