Flickan i trädet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (37.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Spöksomrar (del 1)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Siham Shurafa
Utgivningsdatum
2020-06-12
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lina Neidestam
ISBN
9789129720631
Flickan i trädet (ljudbok)

Flickan i trädet (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-12
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Spöksomrar är tre längre berättelser med olika ungdomar i huvudrollerna. Den utspelar sig under en sommar, när de alla blir vittnen till en nervkittlande verklighet de inte kände till.

Flickan i trädet handlar om Nova som ska tillbringa en vecka i sin nya kompis Elsas sommarhus. En stormig natt ser Nova en flicka som sitter och gungar i ett träd nedanför hennes fönster. Det märkliga är bara att det inte finns några träd i trädgården.

I Vintage möter vi Sebastian, vars mamma är besatt av gamla möbler. Hon köper en antik säng åt honom på loppis, vilket får Sebastian att drömma de mest konstiga saker om nätterna.

Ön är berättelsen om Hanna som träffar Nicki nere vid stranden. För att utmana henne föreslår Hanna att de ska simma ut till ön som ingen annan simmar till. Väl där blir Nicki som förbytt och gör någonting minst sagt oväntat.

Mårten Melin är en mästare på att kombinera det vardagliga livet med övernaturliga inslag: den nya vänskapen som växer sig starkare när man plötsligt delar en syn som egentligen inte borde kunna ses; förälskelsen som kommer av sig när den som kysser en plötsligt ockuperas av en annan. Den träffsäkra gestaltningen gör identifikationen med samtliga huvudpersoner enkel och spökena livs levande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Flickan i trädet