Alfons och soldatpappan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stor-Alfons för de lite större
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2019-07-19
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Wigren, Jeannette (form)
Illustratör/Fotograf
Gunilla Bergström
Dimensioner
232 x 175 x 8 mm
Vikt
251 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129721522
Alfons och soldatpappan (inbunden)

Alfons och soldatpappan

Inbunden Svenska, 2019-07-19
79
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Gunilla Bergströms berättelser speglar det vardagliga livet. Mänskliga beteenden och psykologiska situationer. Men trots realismen finns där något magiskt, mitt i det vardagliga. Gunilla Bergströms nyfikenhet och fascination för människan lyser igenom både text och bild.

Med den nya boken Alfons och soldatpappan tar hon upp ett stort och svårt ämne. Upplägget är genialt, så över­tygande genomfört att det träffar den vuxne läsaren rakt i magen - och hjärtat. En gissning är att barn kommer att reagera lite mer osentimentalt. Krig kanske inte är så roligt ändå...

Nu är Alfons sex år. Hans nya kompis heter Hamdi och är superbra i fotboll. Hamdi har en jättehärlig pappa. Han tränar fotboll med barnen i kvarteret och har byggt en riktig målbur. Hamdis pappa har varit soldat. I ett riktigt krig, i sitt förra land. Alfons och Hamdi leker ofta krig och så ser de ju krig överallt, jämt. På dataspel, film, TV, video. Men hur är riktigt krig egentligen?

Hamdis pappa vill inte prata om kriget, det är för ruskigt. Men en dag berättar han något. En gång under ett bombanfall kastade han sig ner på golvet i en husruin. Då fick han se en myra på golvet som hade tvärstannat. Sen händer en sak som gör myran extra betydelsefull ... Det glömmer Hamdis pappa aldrig. Och det gör nog inte Alfons och Hamdi heller när berättelsen slutar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alfons och soldatpappan
  2. +
  3. ""Där går TJUV-Alfons!""

De som köpt den här boken har ofta också köpt ""Där går TJUV-Alfons!"" av Gunilla Bergström (kartonnage).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Alfons och soldatpappan