Är det nu allt börjar? (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (147.5 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Sofia Rönnegård
Utgivningsdatum
2019-10-15
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129723298
Är det nu allt börjar? (ljudbok)

Är det nu allt börjar? (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-10-15
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tilda bor i en liten landsort långt bort från allting, hon går i åttan med samma klasskompisar som hon haft sedan lågstadiet. Den sociala hierarkin är stenhård, och vem som har status eller inte bestäms av killarna. Det värsta brott en tjej kan begå är att inte vara snygg. Tilda befinner sig ganska lågt i hierarkin och vill inget annat än att komma bort. Hon hänger med blyga Stella och missunnsamma Alice. De pratar om killar, snor sprit i schampoflaskor och går på fester där ingen förväntar sig att de ska dyka upp.

Tildas enda räddning är Emmy. De har aldrig träffats, men chattat och sms:at dagligen sedan ett halvår tillbaka. Med Emmy kan Tilda prata om allt. Om kärleken, tristessen och andra svårare saker. Tillsammans fantiserar de om London.

När Emmy föreslår att de ska åka till England på språkresa väcks drömmen om att börja om, bli någon annan. Men är det möjligt att göra sig fri från sin påtvingade roll i den sociala hierarkin eller är positionerna orubbliga?

Är det nu allt börjar? är en stark tonårsskildring om utanförskap: om försöken att behaga men inte räcka till, om att tillhöra den samhällsklass som inte räknas, om att aldrig vara förstahandsvalet. En skoningslös feministisk uppgörelse med högstadiet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Är det nu allt börjar?