Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sveriges fantastiska historia (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2021-06-11
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Bergebo, Saga (form)
Illustratör/Fotograf
Fabian Göranson
Dimensioner
286 x 221 x 11 mm
Vikt
509 g
SAB
uKc
ISBN
9789129725681

Forntiden

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-11
159
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
För 14 000 år sedan började de första människorna bosätta sig på den plats vi idag kallar Sverige. Det var hårt och kargt, stora delar var fortfarande täckt av ett tjockt lager is, och man fick kämpa för sin överlevnad. Men hur var det egentligen att leva på den tiden?
Ta reda på det genom att slå dig ner bland ett gäng renjägare vid en sprakande lägereld, och ge dig ut och leta växter tillsammans med samlarna. Hälsa på hos en bondefamilj som odlar vete hemma på gården, och var med och fira solguden på bronsfolkets årliga eldfest. Följ med på en resa genom Sveriges fantastiska historia!

En rikt illustrerad bok med serieavsnitt av historienörden och serieskaparen Fabian Göranson. Detta är första delen i en ny bokserie om Sveriges fantastiska historia, en faktaspäckad och spännande bok för alla vetgiriga 5-12-åringar!

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Forntiden
 2. +
 3. Vikingatiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingatiden av Fabian Göranson (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Forntiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst faktabok med många illustrationer

  AC (mamma):
  Fin faktabok om forntiden och annat. Lätt att ta till sig och lätt att läsa. Många fina illustrationer och även seritidnings tecknat emellanåt. Man lär sig massor

  Philip 9 år;
  Det är bra och kul att det är som serietidningar i boken. Det finns sidor som är lätta att läsa och några sidor med mer text. Jag tycker om bilderna. Man får läsa sig om hur det var förr. För länge sen. Vi får läsa om Renjägarna, om samlarna, om bönderna och bronsfolket. Det är en bra bok. ... Läs hela recensionen

 2. Perfekt!
  Johanna (Stockholm), 18 september 2021

  5 åringen drogs in i historien och ville lära sig mer direkt! Kul tema med lättintagliga faktaböcker för de små! Som vanligt är Göransons bilder väldigt fina!

 3. En bok som alla borde ha som baskunskap
  Sten-Åke Lindahl, 6 september 2021

  Boken är riktad till barn upp till 12. Kunskaper om forntiden är dock en bas som alla borde besitta. Och den här boken är å välgjord att den kan rekommenderas till även den vuxnare delen av befolkningen som tidigare missat historieämnet.

 4. En historisk spännande faktabok på ett nytt sätt.
  Gullis lästips (Rönninge), 18 juni 2021

  Med hjälp av härligt färgstark mix av seriebilder och faktarutor är detta som en hybridbok där man får lära sig mer om renjägarna under äldre jägarstenåldern, samlarna under yngre jägarstenåldern, bönderna under bondestenåldern och bronsfolket under bronsåldern.

  Här får vi lära oss mer om hur familjekonstellationerna kunde se ut, vad allas olika uppgifter gick ut på, hur barnens liv såg ut, hur lägren och husen kunde se ut, kläder, mat, traditioner, fester och livet efter döden och m... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Fabian Göranson