Grim (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (441.2 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Nina Zanjani
Utgivningsdatum
2022-01-07
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129734904

Grim Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-01-07

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kanske är det så att spöken föds ur hemligheter.

Artonåriga Kasper har gått igenom en svår tid, men nu har han fått sitt drömjobb på nöjesfältet Gröna Lund. Där möter han Iris som lär honom hur man skrämmer skiten ur spökhusets besökare.

Trettio år tidigare, i åttiotalets Stockholm, förändras livet för sextonåriga Håkan när han lär känna Grim. De lever och andas musik och har stora planer för sitt death metal-band. Allt går i kras när Grim dör, och Håkan lägger ner bandet.

Vad var det egentligen som hände? Kasper, som är Håkans son, försöker ta reda på det. Tillsammans med Iris nystar han i de myter som omger bandet och hans pappas bästa vän. Grim, som dog så ung, helt oförklarligt. Vem var han? Och varför visar han sig i Kaspers drömmar?

Grim är en gotisk spänningsroman som utspelar sig i samma Stockholm som den hyllade Norra Latin (2017). Det är en berättelse om ensamhet och gemenskap, vänskap och familj, och konstens livsomvälvande krafter.

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Cirkeln (2011) och är även dramatiker och manusförfattare. Hennes verk har översatts till ett tjugotal språk, samt nominerats till Augustpriset, Nordiska Rådets Barn-och Ungdomslitteraturpris och Prix Europa. Bland hennes övriga verk finns poddserien De dödas röster och teveserien Deg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Grim. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grim
  Hej , 26 april 2023

  Jag tycker att den är fantastiskt rolig, sorglig och bra.

 2. Braaaa bok
  -, 7 april 2023

  Mysteriös, spännande och informerande om den nordiska deathmetal scenen.

 3. Okej ungdomsspänning
  -, 11 augusti 2022

  Har läst flera böcker av samma författare (Engelsforsböckerna, Norra Latin) och gillade den här minst. Absolut läsvärd för den som är ute efter en lite mysrysig historia, och vissa delar var riktigt bra, därav det ändå ganska höga betyget. Men huvudkaraktären, bästa kompisen och slutet kändes liksom ofärdiga, tyckte jag. Det var många trådar jag kände lämnades åt sitt öde. Upplösningen var dock ypperligt bra.

 4. Riktigt bra
  -, 31 maj 2022

  Det är roligt att man får vara med från flera karaktärers perspektiv.

 5. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie Kullin, 16 maj 2022

  Den här boken, Grim, av författaren Sara Bergmark Elfgren klassas som en spänningsroman för unga vuxna. Men precis som Saras förra bok, Norra Latin, tycker jag att den passar lika bra för äldre läsare. Jag tyckte mycket om boken, som var väldigt välskriven och hade många bottnar och djup. Jag rekommenderar absolut boken, och ser fram emot kommande böcker av författaren.

 6. Mystisk, mysig, spännande
  -, 11 januari 2022

  Dödsmetal i dåtid varvas med mysterielösande i nutid, en perfekt kombination av spänning och stämning! Fantastisk bok!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sara Bergmark Elfgren