Rekryten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Cherub (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2009-05-11
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Madeleine Gerbjörn
Originaltitel
Cherub: The Recruit
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
211 x 140 x 24 mm
Vikt
406 g
SAB
uHce
ISBN
9789132157141

Rekryten

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2009-05-11

Slutsåld

Cherub är inte MI6 och James är ingen Bond. Här finns inga superskurkar eller osannolika högteknologiska hjälpmedel. Men Cherub-agenterna kan röra sig fritt utan att dra uppmärksamhet till sig och de kommer över bevis som sätter dit organiserade brottslingar. De är ungdomar mellan 10 och 17 år. Men officiellt existerar de inte.

James är en 12-åring med tuff bakgrund, som har svårt att anpassa sig i skolan. Vi träffar honom samma dag som hans mamma dör och han tvingas skiljas från sin halvsyster. När James placeras på ungdomshem i väntan på att få en fosterfamilj, tycks hans liv vara på väg mot en ny bottennotering.

Men någon har fått upp ögonen för honom. Någon som representerar Cherub en topphemlig organisation bestående av ovanligt unga, hemliga agenter.

Läsaren får följa James väg från soffpotatis till agent. Cherubs träningsprogram är spännande, men stenhårt. James tvingas konfrontera sina värsta fobier och är många gånger nära att knäckas. Han skickas också ut på uppdrag och måste försöka stoppa den största terroristattacken i Storbritanniens historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rekryten