Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Döden i dina ögon (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2010-04-09
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Barbro Lagergren
Originaltitel
Numbers
Dimensioner
210 x 140 x 25 mm
Vikt
428 g
SAB
uHce
ISBN
9789132157233

Döden i dina ögon

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-04-09

Slutsåld

Ögonen avslöjar allt
Tänk dig att du ser in i ögonen på de du möter och genast vet när de ska dö. Hur kan du då vara nära andra människor? Hur kan du hålla det hemligt? Och är det alltid rätt att inget avslöja? Borde du säga något? Vad skulle du göra?
Det är frågor som femtonåriga Jem, huvudpersonen i Döden i dina ögon, ställer sig själv. Ända sedan hon var liten har hon sett siffror i andras ögon. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö Hon lever sitt liv som en outsider, på alla vis, men främst i skolan. Jems familj är död, hon känner sig ensam och missförstådd i världen, ända tills hon träffar den sjuttonårige och småkriminelle Spider. Jem är van att klara sig ensam i den hårda London-miljön och försöker stå emot hans enträgna, men vänliga närmanden. Till sist tränger han ändå igenom hennes hårda skal och de hittar varandra; två tuffa och tilltufsade tonåringar. På en dagsutflykt till stan hamnar de mitt uppe i en terroristattack på London Eye, och Jem blir vittne till något hon inte borde ha sett. Snart befinner sig det omaka paret på flykt undan polisen, som två av landets mest eftersökta brottslingar. De flyr för sina liv, genom hela landet, och under tiden utvecklas deras vänskap till något ännu starkare en passionerad kärlekshistoria som är dömd att gå i kras. Då både Jem och läsaren vet att Spider snart ska dö
Boken bygger på en unik idé som utvecklas till en spännande handling, i en välskriven, psykologisk thriller för ungdomar. Den ger en insikt i, och visar förståelse för, vad det är att vara utstött och utan makt i samhället. En läsning med ovanliga vändningar, rappa historier, mörka miljöer och vackra kärlekshistorier och överraskningar!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Döden i dina ögon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. 4/5 - Riktigt bra!
    bokbruden (ö-vik), 19 juni 2012

    Döden i dina ögon var väldigt trög i början men när jag var inne i den släppte jag den inte. Riktigt bra! Jag har redan reserverat 2:an Arvet på bibblan!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Döden i dina ögon