Pojken i randig pyjamas : en sorts saga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2010-07-19
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
The Boy in the Striped Pyjamas
Dimensioner
180 x 110 x 11 mm
Vikt
100 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132158711

Pojken i randig pyjamas : en sorts saga

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2010-07-19

Slutsåld

"Det var i april 2004 som en bild dök upp i mitt huvud av två pojkar som satt på var sin sida om ett stängsel. Jag visste att de hade blivit tagna från sina hem och sina vänner och förts, var och en för sig, till ett fruktansvärt ställe. Ingen av dem visste vad de gjorde där, men det visste jag, och det var historien om de här två pojkarna - som jag döpte till Bruno och Shmuel - jag ville berätta."

Så beskriver författaren John Boyne hur han fick idén till Pojken i randig pyjamas. John Boyne har skapat en gripande berättelse om ett möte mellan två pojkar under andra världskriget, som kan läsas av både vuxna och lite äldre barn. Bruno är nio år och genom hans ögon får vi uppleva förintelsen på ett barns naiva och osentimentala sätt och kontrasten mellan oskyldighet och fruktansvärd grymhet ställs på sin spets.

"Bästa bok" just nu blir irländaren John Boynes Pojken i randig pyjamas. Den som läst boken glömmer den aldrig. Mer än så vill jag inte säga.
Lena Adelsohn Liljeroth

Pojken i randig pyjamas är en outhärdlig berättelse som blir uthärdlig tack vare att den skildras genom en person som inte förstår vad han ser.
Maria Store, Södermanlands Nyheter

Det är ett snilledrag av den irländske författaren John Boyne att berätta om det oerhörda och obegripliga genom att filtrera det genom en nioårings känslor och tankar.
Ulla Lindqvist, DN

"Årets viktigaste och bästa film" sa Ronny Svensson om filmen Pojken i randig pyjamas när han för första gången någonsin delade ut betyget fem solar till en film.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pojken i randig pyjamas : en sorts saga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. annat perspektiv
  annika, 13 januari 2011

  Väldigt intressant bok där man får se nazismen ur en lite annan synvinkel. Läste boken på en kväll och såg filmen två dagar senare. Aningens lättläst, det märks (språkmässigt) att den även är skriven för äldre barn och ungdomar. Det innebär dock inte att den är för enkel och barnslig för vuxna människor, tvärt om. En viktig och otroligt fin bok som alla borde läsa!

 2. Ej läst boken
  Sermin, 26 augusti 2010

  Jag har icke läst boken däremot "råkade" jag se den på tv för några månader sedan. Filmen var riktigt hjärtskärande!
  Nu ska jag läsa själva boken. Tyvärr kommer det att brista i mina tårkanaler.

 3. Otroligt bra!
  Ingela, 15 augusti 2010

  Förintelsen beskrivs konsekvent ur ett naivt tyskt barns synvinkel. Bruno nio år lever bredvid ett koncentrationsläger utan att förstå vad som pågår. De sista kapitlen tog andan ur mig!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Pojken i randig pyjamas : en sorts saga