Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2011-05-04
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
Originaltitel
Halo
Dimensioner
210 x 140 x 27 mm
Vikt
513 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132159237

Krigarprinsessans hemlighet

Inbunden, Svenska, 2011-05-04

Slutsåld

Zizou Corder är tillbaka med ett makalöst äventyr om en pojkflickas jakt på sanningen om sin identitet. Följ med på en odyssé genom den grekiska historien!

En liten flicka flyter iland på en grekisk ö, där en kentaur hittar henne. Amuletten runt flickans hals och tatueringen på hennes panna tyder på att hon är speciell. Kentaurerna bestämmer sig för att adoptera henne och kalla henne Halosydne, som betyder "havsfödd". Men det är när Halo kidnappas i syfte att säljas som slav, som det riktiga äventyret tar sin början. Efter en våldsam flykt inleder hon en vindlande resa mot två motstridiga mål: dels att återförenas med sin kentaurfamilj men också att finna sanningen om sitt ursprung. Det står snart alltför klart att bland människorna har kvinnor väldigt låg status, varför Halo bestämmer sig för att vara en pojke istället, ett val som mycket riktigt erbjuder möjligheter som hon aldrig skulle ha kommit i närheten av som flicka.
Ett autentiskt historiskt persongalleri blandas med ett fiktivt, och tecknar ett färgstarkt äventyr. De antika krigen mellan Aten och Sparta som vanligen återberättas i heroiska ordalag färgas här blodröda. Med andra ord framförs annorlunda, utmanande idéer om både genus och historieskrivningen som kompletteras med massor av andlös spänning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Krigarprinsessans hemlighet