Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2018-05-20
Förlag
Storytel Publishing
Översättare
Lina Erkelius
ISBN
9789132162114
Marcelo i den verkliga världen (e-bok)

Marcelo i den verkliga världen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-20
95
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Marcelo är sjutton år och kämpar med att förstå reglerna i den ""verkliga"" världen. Han har lika svårt att läsa kartor som att tolka ansiktsuttryck, han hör musik som ingen annan hör och han har svårt att förstå vad som egentligen är skillnaden mellan vänskap och kärlek. Om man vill benämna Marcelos tillstånd så hamnar man någonstans i periferin kring Aspergers syndrom.

Så ställer Marcelos far ett smärtsamt villkor - om han inte tackar ja till sommarjobbet på faderns advokatbyrå så kommer han inte att få återvända till den specialskola han trivs så bra i. Fadern vill nämligen att Marcelo ska träna på att hantera omvärldens krav och sociala sammanhang. Att han ska lära sig att överleva i ""vår"" värld, som många gånger är obarmhärtig, larmande, cynisk.

Krocken blir våldsam, men Marcelo måste också förhålla sig till nya, varma och omtumlande känslor. Och vilken värld är egentligen den ""riktiga""?

På samma gång en vacker kärlekshistoria, ett mysterium, en etisk diskussion - och en hyllning till musiken som varje människa hör inom sig."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Marcelo i den verkliga världen