Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (25.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
49
Utgivningsdatum
2013-09-02
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
ISBN
9789132163050

Nordiska väsen E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2013-09-02

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De går under många namn de osynliga, oknytt, skrömt, de övernaturliga. De antar många former och de lockar, förför och förgör.

Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt påminna människor om att ha respekt för naturen.
En del väsen finner man i hela Europa, som drumliga jättar, mystiska troll, skira älvor och eldsprutande drakar. Andra, som den skönspelande näcken, nattens mara, skogens huldra och mylingarna, är typiska för norden. De personifierar naturen i all dess nyckfullhet och en del av dem ÄR naturen.

Johan Egerkrans vackra bok gör en djupdykning i nordens rika folktro och presenterar ett brett urval av de väsen han själv anser vara de viktigaste och mest fascinerande. Med detaljrika, sinnliga bilder och initierade texter tas man med på en magisk resa.

"Egerkrans gör det allra viktigaste: berättar för att han själv älskar sitt ämne, med stor respekt för läsaren. Detta är en bok att återkomma till, läsa styckevis och delt men många gånger, och ha i bokhyllan länge."
Lotta Olsson, DN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Egerkrans