Isbarnen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Svarta rosorna (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2015-01-05
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
249 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132163753
Isbarnen (kartonnage)

Isbarnen

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2015-01-05
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Svarta rosorna är tillbaka

Sommaren 1943 bildade Maja, Hilde och Ben motståndsgruppen Svarta rosorna. Namnet tog de efter den kända motståndskvinnan Svarta rosen, som nu jobbar som lärarinna i deras skola. Nu har vintern kommit till deras värmländska by och samtidigt som Svarta rosen hamnar på sjukhus med en bruten arm anländer ett telegram till skolan, adresserat till henne. "Isbarnen upptäckta. Ska skickas till Auschwitz. Tyskarna kommer imorgon. Hämta Isbarnen och för dem till Sverige."

Vilka är Isbarnen? Varför vill tyskarna döda dem? De tre vännerna inser att de är de enda som kan hjälpa till och de ställs inför sitt tuffaste uppdrag hittills. Det är 30 minusgrader, snön ligger i drivor i skogen och när Svarta rosorna väl räknat ut att Isbarnen finns i Norge är deras enda alternativ att åka skidor över gränsen. Där inser de snart att en fiende kan se ut som en vän och att de inte bör lita på någon.

Det är en spännande skildring av en äventyrlig räddningsinsats.
Skånska Dagbladet

Författaren har skrivit en mycket spännande berättelse om det riskfyllda arbete som motståndsrörelsen utförde berör ett ämne det inte finns mycket skrivet om och här har man lyckats utmärkt med att skapa intresse och läslust för det svenska perspektivet under denna skrämmande tid."
BTJ, Häftepos 15104530, Lektör Anna Wilner.

Det är en spännande berättelse som passar dem som vuxit från Lasse Maja-böckerna och som får den äldre generationen att gå i spinn över det 40-tal vi själva så grundligt fick lära känna genom barndomens äventyrsböcker.
SvD om Isbarnen

Isbarnen är en ungdomsbok i världsklass. Sällsynt bra och engagerande. Dramaturgin är perfekt uppbyggd och spänningen sviktar aldrig en sekund. Den historiska bakgrunden är väl researchad, miljöskildringen verklighetstrogen och personskildringen övertygande noggrann och finkänslig. Det känns som man befinner sig i Norge år 1943, på skidor i skogen, och man ryser både av spänning och av kyla.
Tidningen Kulturen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Isbarnen
 2. +
 3. Dödsdömda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsdömda av Camilla Lagerqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Isbarnen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra historia från krigsåren
  Hobbybibliotekarien, 31 juli 2016

  Isbarnen är andra boken om Svarta Rosorna, tre svenska ungdomar vid norska gränsen, som under andra världskriget hjälper utsatta personer från Norge, undan nazisternas deportering till koncentrationsläger.
  Nu är det vinter, 1943, och Maja och Hilde vill väldigt gärna se sin lärarinna Elin göra en salchow på isbanan och efter viss övertalning hoppar hon, men landningen blir allt annat är bra och Elin åker in på sjukhus för operation. Då det kommer ett meddelande till Elin och barnen lovar... Läs hela recensionen

 2. Jättespännande bok
  Maria, 15 november 2015

  Även del två av Svarta rosorna tycker både min 12-årige son och jag var jättespännande! Det är svårt att lägga ifrån sig den.

 3. Spännande fortsättning på Uppdraget
  L. Buxbaum, 14 mars 2015

  En riktigt bra och spännande bok som jag sträckläste. Nu väntar jag otåligt på att tredje delen ska komma ut!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Isbarnen