Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svarta rosorna (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-01-05
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
ISBN
9789132163760
Isbarnen (e-bok)

Isbarnen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-01-05
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1943 och Maja, Hilde och Ben har startat motståndsgruppen Svarta rosorna. Tillsammans vill de kämpa mot nazisterna som befinner sig på andra sidan gränsen, i Norge. Efter en lugn höst har vintern kommit till den värmländska byn Gullfors och en dag får de tre vännerna ett telegram: "Isbarnen upptäckta. Ska skickas till Auschwitz. Tyskarna kommer i morgon." Det blir början på ett nytt livsfarligt uppdrag för Svarta rosorna. Ett uppdrag som tvingar dem ut i 30-gradig kyla, genom igensnöade skogar och in i Norge. De inser snart att en fiende kan se ut som en vän och att de inte bör lita på någon ...

Isbarnen är den andra spännande delen i serien Svarta rosorna, som handlar om tre modiga ungdomar som bestämmer sig för att stå upp mot nazisterna.

"Det är en spännande skildring av en äventyrlig räddningsinsats."
-Skånska Dagbladet

"Författaren har skrivit en mycket spännande berättelse om det riskfyllda arbete som motståndsrörelsen utförde berör ett ämne det inte finns mycket skrivet om och här har man lyckats utmärkt med att skapa intresse och läslust för det svenska perspektivet under denna skrämmande tid."
-BTJ, Häftepos 15104530, Lektör Anna Wilner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Camilla Lagerqvist