Hjälparbyrån. Fallet med den försvunna enhörningen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hjälparbyrån (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2015-05-04
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Engström, Cecilia D (form)
Illustratör/Fotograf
Mats Minnhagen
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
232 g
SAB
Hcf
ISBN
9789132163777
Hjälparbyrån. Fallet med den försvunna enhörningen (inbunden)

Hjälparbyrån. Fallet med den försvunna enhörningen

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-04
129
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Nova stod tyst en stund och tänkte efter. En hjälparbyrå? Det lät inte alls lika tufft som en detektivbyrå. Inte ens i närheten. Men det var ändå bättre än ingenting alls. Och helt klart roligare än att sitta under ett träd tills det började växa mossa ur öronen.

Tvillingarna Nova och Simon har haft ett högst ordinärt sommarlov hittills, men från och med dagen de startar sin halvhemliga hjälparbyrå kommer ingenting någonsin vara alldagligt längre. ?Vi löser alla typer av problem? lyder byråns paroll, och så blir det också. Fast ingen av dem hade förstås kunnat förvänta sig att en liten, olycklig skogstomte skulle knacka på och be om deras hjälp med att finna ett försvunnet, magiskt enhörningsföl! Första delen av nya lättlästa serien Hjälparbyrån är en hisnande resa in i det okända ? där långt ifrån allt är ofarligt och mysigt.

"I bästa sagostil med många fantastiska väsen tar författaren oss med in i sagoskogen. De två huvudpersonerna kompletterar varandra bra med sina personligheter, en impulsiv och en mer teoretisk tänkare. På ett vardagligt och enkelt språk berättas historien i Fallet med den försvunna enhörningen, underhållande med mycket värme och detaljerat så det är lätt för läsaren att göra sina egna bilder. Huvudpersonerna och de olika väsen som medverkar beskrivs tydligt med alla sina olika egenskaper, det är lätt att bilda sig en egen uppfattning om dem man möter i texten. Illustrationerna av Mats Minnhagen är tydliga, svartvita teckningar som knyter väl an till texten.Till högläsning fungerar texten utmärkt och läsaren utlovas också fler äventyr med tvillingarna."
BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Eva E:Son Fransson

"Författaren som tidigare producerade och skrev manus till tv- och datorspel, blandar med frejdig fantasi nutidsmarkörer och sagans ingredienser i en spännande mix, där varje kapitel slutar på klippans brant. Man blir nyfiken och vänder blad.? -Länstidningen Östersund
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjälparbyrån. Fallet med den försvunna enhörningen
  2. +
  3. Hjälparbyrån. Fallet med den onda fen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjälparbyrån. Fallet med den onda fen av Daniel Edfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjälparbyrån. Fallet med den försvunna enhörningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oehört spännande och bra skriven
    Pia, 3 november 2015

    Min 6-åriga dotter älskade den här boken och själv förundrades jag hur bra den är skriven. Inga klichéer i form av uttjatade uttryck eller "plötsligt" i var och varannan mening (barnböcker gödslas annars med plötsligt). Dessutom ett fantastiskt driv som gjorde det svårt att lägga boken ifrån sig. Inga långtråkiga karaktärs- eller miljöbeskrivningar som får små 6-åringar att tröttna, utan full fart på varje sida. Varje kapitel slutar så spännande att man bara måste läsa vidare. Författaren har... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hjälparbyrån. Fallet med den försvunna en...