Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2018-05-23
Förlag
Storytel Publishing
Översättare
Christina Westman
Illustratör/Fotograf
Robert Ingpen
ISBN
9789132164484
Skattkammarön (e-bok)

Skattkammarön (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-23
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"Klassiskt mästerverk med pirater

En gammal sjöman tar in på värdshuset Amiral Benbow med en mystisk sjökista och kusligt prat om en enbent man. Så börjar en av alla tiders mest omtyckta äventyrsberättelser.

Unge Jim Hawkins hittar en skattkarta bland kaptenens tillhörigheter. Tillsammansmed doktor Livesey och godsägare Trelawney beger han sig ut att söka kapten Flints skatt. De sätter sin lit till skeppskocken Long John Silver, och när de med en besättning bestående av ruskiga pirater sätter segel mot Skattkammarön utbryter myteri ombord på Hispaniola. I den kapplöpning som följer för att hitta skatten möts Jim och Long John Silver i en rad spännande sammandrabbningar.

Robert Louis Stevenson beskrev själv Skattkammarön som en bok om en karta och en skatt, ett myteri och ett övergivet fartyg, en fin gammal godsägare, en doktor och en enbent skeppskock. Och det är just vad den är och mer därtill.

Den prisbelönte konstnären Robert Ingpen har gett fantasin fria tyglar i detta hisnande äventyr och gett liv åt Stevensons klassiska berättelse om hjältar och banditer."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skattkammarön