Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-04-28
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Engström, Cecilia Danneker (form)
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
uHc
ISBN
9789132164705
Hälsningar från havets botten (kartonnage)

Hälsningar från havets botten

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2015-04-28
126
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Och så plötsligt, nästan helt utan förvarning, lägger hon en hand runt min nacke och pressar sina läppar mot mina. Mitt hjärta slår ursinnigt när vi kysser varandra. Fan vad vi kysser varandra.

Det är första dagen på gymnasiet och när Fille får se Hanna är det som om tiden stannar. Det är ju hon! Som stal hans hjärta och tog det med sig när hon flyttade från staden i fjärde klass. Som alltid var smutsig och hade trasiga kläder men de mest fantastiska ögon han någonsin sett. Nu är hon tillbaka och Fille faller handlöst, igen. Det blir början på en trevande men fantastisk kärlekshistoria som bultar av hjärta, sorg och hudlöshet.

Och samtidigt pågår det vanliga livet - med frånvarande föräldrar, sena festkvällar, promenader i duggregn, mer eller mindre genomtänkta hångel, svettiga replokaler och kompisar i trubbel.

Hälsningar från havets botten är en berättelse om att välja sin egen väg framåt, oavsett var man kommer ifrån. Christina Lindström skriver humoristiskt och med fingertoppskänsla om den första, stora kärleken och de försiktiga stegen in i vuxenlivet.

"Det är hoppfullt mitt i det sorgliga och det är positivt att det pratas öppet om känslor. Allt är skildrat med mycket värme, humor och stor insikt. Som ung läsare bör man känna igen sig i både det svåra och i det dråpligt roliga."
- BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Berith Svensson

"Debutanten Christina Lindström beskriver sällsynt träffsäkert och tar ungas känslor på stort allvar. Dialogen är kraftfull, handlingen flyter fram och lämnar inte läsaren någon ro man bara måste läsa vidare, få vara mer med Hanna och Fille, få veta hur det går. Helt enkelt en otroligt bra bok! B Wahlströms har definitivt hittat en ny storförfattare för ungdomar. En blivande klassiker!
- Barnens Bokklubb

"Hälsningar från havets botten är Christina Lindströms debut och en synnerligen välskriven sådan relationen mellan Fille och Hanna är skildrad med fingertoppskänsla och inlevelse Romanen är bara strax över 200 sidor lång men innehåller inte en enda död sekund."
- Hallandsposten om Hälsningar från havets botten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsningar från havets botten
 2. +
 3. Janne min vän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Janne min vän av Peter Pohl (kartonnage).

Köp båda 2 för 197

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hälsningar från havets botten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig bok
  Karl Åman, 16 juni 2015

  Med underbara karaktärer och härliga miljöbeskrivningar visar Christina var skåpet skall stå. Bra bok om livets alla dilemman och härligheter. En berättelse i klass med Looking for Alaska.

 2. Rörande och roligt om att vara ung och kär
  Felicia Welander, 10 juni 2015

  En bok som får en att känna den där känslan av att vara tonåring igen. Att vara så kär att man glömmer att ta på sig skorna. Att ena stunden vara fundera över livets stora frågor och andra vilja hångla hela tiden. Skriven med bra språk och karaktärsbeskrivningar som väcker nyfikenhet. Vill läsa mer.

 3. Varmt och roligt om vänskap, rockmusik å kärlek!
  //Eric, 1 juni 2015

  Det var länge sedan jag blev så förtjust i någon som jag blev i Fille, huvudperson i Christina Lindströms debutroman. Filles relation till sin pappa och sin farmor, till kompisarna och till den stora kärleken Hanna är så rörande, så nervig och så fylld av kärlek att man bara vill fortsätta läsa. Dessutom är den riktigt jäkla rolig! En av de starkaste debuter jag läst. Ett måste!

 4. Underhållande tonårsskildring
  Florentina, 27 maj 2015

  Jag köpte denna bok för att ge i present till en tonårskille och läste den givetvis själv först. Det är en underhållande och spännande tonårsskildring och de personer som boken handlar om är skildrade med både humor och ömhet. Speciellt fin skildring av huvudpersonen Fille. Tonen i boken är skojfrisk utan att tappa bort det allvarsamma och svåra i relationer både mellan ungdomarna själva och till vuxna. Fin skildring av den första kärleken. En mycket bra ungdomsbok

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Hälsningar från havets botten