Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-04-28
Förlag
B. Wahlströms Bokförlag
Översättare
Ylva Kempe
ISBN
9789132165719
Korpringarna 1 - Odinsbarn (e-bok)

Korpringarna 1 - Odinsbarn (e-bok)

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-28
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen.
Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.

En man från norr sticker kniven i ett spädbarn, för att dölja att hon är född utan svans. Flickan överlever och får namnet Hirka. När hon är femton vintrar gammal får Hirka veta att hon är ett odinsbarn ? ett svanslöst odjur från en annan värld. Myten säger att odinsbarn för med sig röta och död. Samtidigt sprider sig rykten och oroligheter i landet. Gamla maktkamper väcks till liv, krig hotar att bryta ut och folk överger sina hem i fruktan för varelser som ingen har sett på tusen år.

Det verkar som om Hirka inte är den enda som tagit sig igenom stenportarna från den andra världen och plötsligt vänds alla blickar mot henne.

Odinsbarn är första delen i serien Korpringarna ? en spektakulär fantasy-berättelse med rötter i den nordiska mytologin. Det är en episk och våldsam uppgörelse med främlingsrädsla, blind tro och ärelystnad. Odinsbarn är en sensationell succé i hemlandet Norge och har vunnit ett flertal prestigefulla priser.

?Jag har sällan blivit så imponerad som jag är av hennes driv i berättandet, hennes gestaltningsförmåga och visuella kvaliteter ? Vi ser nu en stjärna födas på fantasyhimlen, en stjärna som inte bara lyser över ett norrönt och frostbitet Skandinavien, utan en som säkerligen kommer lysa internationellt.?
-Dagens Nyheter

?Odinsbarn är ett obrutet spännande äventyr, men även en berättelse om socialt patos, om ursprung och identitet, orättvisor och maktförhållanden.?
-Dagens Nyheter

?Med hjälp av ett doftrikt språk får Pettersen sin fornnordiska skröna att glöda och sjunga och skapar karaktärer att älska och hata.?
-BTJ Häfte 15101, Lektör Gull Åkerblom

?De unga tus öden förs samman i ett långsamt upptrappat men allt mer rafflande äventyr, som cirklar kring begåvat konstruerade teman om offentliga lögner, maktens korruption och mora- lens existens i en värld där gud är död ... jag längtar redan efter att få återvända till korparnas, skuggornas och ymsättens värld.?
-Nordvästra Skånes Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Korpringarna 1 - Odinsbarn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk fantasy
  Anna B., 17 oktober 2018

  En av mina absoluta favoritböcker! Är lite lite trög i början men sen kommer boken igång. Siri Pettersen lyckas skriva både med driv och djup vilket inte alla klarar. Kan rekommendera även till dem som kanske inte brukar läsa genren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pettersen Siri

 • Korpringarna 3 - Kraften

  Pettersen Siri

  Spektakulär avslutning på kritikerrosad trilogi! Alla i Ginnungad visste vem hon var, eftersom hon till synes var själva symbolen för allt de hatade. Hon var Dreyris stora hopp. Beviset på att de alltid skulle styra enväldigt. Dreysil, det första ...

 • Korpringarna 2 - Röta

  Pettersen Siri

  Hon hade lämnat Rime. Han hade kysst henne och hon hade hejdat honom. Utan anledning. Hon var inte rötan. Hade aldrig varit det. Och nu var det för sent. Hirka den svanslösa är inte längre kvar i Ymslanden, istället är hon fast i en värld som är d...

Bloggat om Korpringarna 1 - Odinsbarn