Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Korpringarna (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-02-02
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
ISBN
9789132165719
Odinsbarn (e-bok)

Odinsbarn E-bok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-02-02

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen.

Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.

En man från norr sticker kniven i ett spädbarn, för att dölja att hon är född utan svans. Flickan överlever och får namnet Hirka. När hon är femton vintrar gammal får Hirka veta att hon är ett odinsbarn - ett svanslöst odjur från en annan värld. Myten säger att odinsbarn för med sig röta och död.

Samtidigt sprider sig rykten och oroligheter i landet. Gamla maktkamper väcks till liv, krig hotar att bryta ut och folk överger sina hem i fruktan för varelser som ingen har sett på tusen år.

Det verkar som om Hirka inte är den enda som tagit sig igenom stenportarna från den andra världen och plötsligt vänds alla blickar mot henne.

Odinsbarn är första delen i serien Korpringarna - en spektakulär fantasyberättelse med rötter i den nordiska mytologin. Det är en episk och våldsam uppgörelse med främlingsrädsla, blind tro och ärelyst-nad. Odinsbarn är en sensationell succé i hemlandet Norge och har vunnit ett flertal prestigefulla priser.

"Jag har sällan blivit så imponerad som jag är av hennes driv i berättandet, hennes gestaltningsförmåga och visuella kvaliteter ... Vi ser nu en stjärna födas på fantasyhimlen, en stjärna som inte bara lyser över ett norrönt och frostbitet Skandinavien, utan en som säkerligen kommer lysa internationellt."
-Dagens Nyheter

"Odinsbarn är ett obrutet spännande äventyr, men även en berättelse om socialt patos, om ursprung och identitet, orättvisor och maktförhållanden."
-Dagens Nyheter

"Med hjälp av ett doftrikt språk får Pettersen sin fornnordiska skröna att glöda och sjunga och skapar karaktärer att älska och hata."
-BTJ Häfte 15101, Lektör Gull Åkerblom

"De unga tus öden förs samman i ett långsamt upptrappat men allt mer rafflande äventyr, som cirklar kring begåvat konstruerade teman om offentliga lögner, maktens korruption och mora- lens existens i en värld där gud är död ... jag längtar redan efter att få återvända till korparnas, skuggornas och ymsättens värld."
-Nordvästra Skånes Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Odinsbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar läsning!
    Julia, 14 mars 2022

    Det tog en stund att komma in i handlingen men det är värt att hänga kvar och engagera sig. Fantastisk bok! Flera olika perspektiv gör den extra intressant.

  2. Fantastisk fantasy
    Anna B., 17 oktober 2018

    En av mina absoluta favoritböcker! Är lite lite trög i början men sen kommer boken igång. Siri Pettersen lyckas skriva både med driv och djup vilket inte alla klarar. Kan rekommendera även till dem som kanske inte brukar läsa genren.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Siri Pettersen