Massor av pocketfynd
Röta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Korpringarna (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
524
Utgivningsdatum
2015-09-28
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
Originaltitel
Råta
Dimensioner
245 x 152 x 20 mm
Vikt
651 g
SAB
uHce
ISBN
9789132166198
Röta (inbunden)

Röta

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-28
158
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hon hade lämnat Rime. Han hade kysst henne och hon hade hejdat honom. Utan anledning. Hon var inte rötan. Hade aldrig varit det. Och nu var det för sent.

Hirka den svanslösa är inte längre kvar i Ymslanden, istället är hon fast i en värld som är döende, som saknar Kraften och som ruttnar inifrån. I vår urbana tillvaro är Hirka papperslös och ett fritt villebråd. Hennes enda bundsförvanter är en fruktad människojägare och en likfödd och Hirka slits mellan dem. Samtidigt gnager saknaden i henne, saknaden efter Rime och den värld hon kallar hemma. Men allt detta bleknar när hon sakta inser vem hon är och vad hon har för betydelse. Källan till rötan har törstat efter frihet i tusen år. En frihet bara Hirka kan ge honom.

"Jag har också tjatat enormt mycket i alla möjliga och omöjliga sammanhang om hur bra den första boken var, så förväntningarna var så klart stora inför läsningen av fortsättningen. Jag blev inte besviken!"
- Värmländskans bokblogg

"Jag hade mycket höga förväntningar inför den här boken och jag blev sannerligen inte besviken. Nu kan jag knappt bärga mig tills nästa del kommer ut på svenska. Det här är en bok som man när man läser den inte vill att den ska ta slut, och när man har läst ut den önskar att man hade hela kvar."
- Hellre barfota än boklös

"Jag älskar att det hela tiden är otippat och oförutsägbart och att jag inte under en enda sida vet vad jag ska förvänta mig Hela tiden i boken funderar det kring vad som är gott och ont, rätt och fel och jag älskar det."
- Fantastiska berättelser

"... ett väldigt djärvt grepp av Pettersen. Som tur är ror hon iland det och boken växer till något som med lätthet svingar sig upp på min topp tio när året ska summeras. det står klart att Pettersen är en fantasyförfattare av hög klass, och definitivt bland de allra främsta nordiska jag läst."
- Old Adult Redas Young Adult

"Siri Pettersen levererar magi. Det är briljant och fortfarande bland det bästa jag läst i fantasy. Jag är störtförälskad."
- Bokhuset

"Röta orsakar att jag får alldeles för lite sömn. Jag vill ju bara fortsätta läsa när jag egentligen borde sova."
- Boktokig

"Olidligt spännande och en helt magisk fortsättning på Odinsbarn. Jag var helt fast bara några sidor in."
- Emmas krypin - Böcker, filmer och annat mysigt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Röta
 2. +
 3. Glassvärdet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glassvärdet av Victoria Aveyard (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Röta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig uppföljare till en hyfsat bra bok
  josefineB, 31 mars 2017

  Tråkig och barnslig. Kändes som att berättelsen tog en helt annan riktning än den första boken. Skulle nästan kunna tro att det var en tonårings skolprojekt.

 2. Överraskande
  Rianna Wik Boström (Morgongåva), 5 april 2016

  En väldigt oväntad uppföljare till Odinsbarn. Mer säger jag inte. Läs Odinsbarn och sedan denna, riktigt bra böcker! Rekommenderar starkt!

 3. En riktig bladvändare!

  Kunde inte få nog! Kan varmt rekommendera Korpringarna till de som söker äventyr, mystik och en skön verklighetsflykt. Längtar efter den tredje boken!

 4. En intressant fantasy i mordern tid
  Bokmal, 27 oktober 2015

  Boken är intressant och spännande. Perspektiven är annorlunda då vi människor är dom som i vissa avseenden är dom som är annorlunda. Man förflyttas mellan olika världar där man upplever nutid och dåtid men det är dåtiden som kanske är den nutid vi borde värna.
  Följsam att läsa, ger en annorlunda vinkling som ja gillar. Har också läst del ett Odinsbarn så ja känner redan flera av karaktärerna och miljöerna.
  Bokmal

 5. Ovanlig fantasy!
  Anna, gymnasielärare, 11 oktober 2015

  Efter Odinsbarn var mina förväntningar skyhöga på Röta. Och visst är den bra, och ovanlig för att vara en fantasy- mycket på grund av miljön den utspelar sig i.
  Välskrivet och även i denna bok finns det mycket tänkvärt. Pettersen målar upp en bild av vårt moderna samhälle som är lite av ett uppvaknande. Att människan hela tiden söker något annat, något mer. Att vi faktiskt lever i ett himla konstigt samhälle med t.ex. äpplen som aldrig ruttnar...varför gör de inte det?
  Hirka växer so... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Röta