Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Aska och eld (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2015-12-28
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
ISBN
9789132167164
Askfödd (e-bok)

Askfödd E-bok

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-28

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sabaa Tahir jämförs med J.K. Rowling och George R.R. Martin och hennes debut har redan blivit ett fenomen, hyllad av både kritiker och läsare. I Askfödd skildrar hon en storslagen kamp för frihet och en kärlekshistoria som sliter hjärtat itu. Boken är den första av fyra och gick direkt upp till andraplatsen på New York Times bästsäljarlista.

I Krigarnas imperium straffas olydnad med döden. Intellekt slås i bojor och skönhet blir till ruiner. Det som en gång var ett blomstrande rike är nu en värld av aska.

Laias föräldrar är döda, och hennes bror sitter fängslad för landsförräderi. I ett desperat försök att rädda sin bror ber Laia motståndsrörelsen om hjälp och ingår ett ödesdigert avtal.

Elias är den bäste studenten på militärskolan Blackcliff. Han är starkast, snabbast och kommer från en mäktig familj. Men i hemlighet vill han fly från skolan. Han vill inte ägna sitt liv åt att kriga för den brutala överbefälhavaren.

När Laias och Elias vägar korsas inser de att de behöver varandra för att få det de mest av allt vill ha frihet. Deras öden är tätt sammanflätade och tillsammans kommer de att förändra framtiden för hela Imperiet.

"Spänningen är med från början när hon berättar och beskriver med noggranna detaljer. Först växlar handlingen mellan karaktärerna, innan det snyggt flätas samman. Det nervpirrande slutet bäddar för en uppföljare. Tahir skriver om skrämmande saker, men får det att fungera; hon lyfter inte upp våldet. Hon belyser rasism och boken är filosofisk. Askfödd är en bra, välskriven bok ...

BTJ-häftet nr 3, 2016.
Lektör Anna-Karin Närkling
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sabaa Tahir