Jack (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (205.7 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
ISBN
9789132168352

Jack Ljudbok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-05-18

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jack är en bultande kärlekshistoria men också en berättelse om att sona sina brott, se framåt och gå vidare. Christina Lindström skriver rappt, trovärdigt och gripande om den första kärleken.

Vi spelar Counterstrike och skrattar, och resten av natten ligger vi under Frejas rödprickiga, svala påslakan och kysser varandra. Hennes haka blir öm av min skäggstubb.

Jack är den snygga och coola killen, som är grym på innebandy och får alla tjejer han vill ha. Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par på papperet, men när de träffas i ett badrum på en fest kan ingen av dem värja sig. De faller handlöst för varandra och allt känns helt rätt. Men så hinner Jacks historia ikapp dem. I grundskolan var han en mobbare och han har ett förflutet inom nazistiska rörelser. Jack har förändrats, men för Freja blir det snart obehagligt uppenbart att Jack inte är den hon trodde att han var.

Med samma närvaro och känslighet som i den bejublade debuten Hälsningar från havets botten skildrar Christina Lindström två tonåringars förtvivlan när världen inte är som man vill att den ska vara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jack. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul
    -, 9 juni 2023

    Fantastik formulering! Det här är en av dom få böker som jag har hört som kan få en alldaglig betydelse att bli kul. Meningarna är itresanta och ger en inblik i hur Jack ser på varlden: "Bromsarna kvider som om deras morsa sagt åt dem att tömma diskmaskinen just när de höll på att rasera skyskrapor i centrala Shanghai i Battlefleld 4. Alla vet ju hur det känns." Berättelsen är helt okej men saknar innehåll. Tur att ordspråket kompenserar för det. En stor elårs till Christina Lindström. Alla k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Lindström