Pojken i randig pyjamas (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (159.0 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Peder Falk
Utgivningsdatum
2016-02-16
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
ISBN
9789132168475
Pojken i randig pyjamas (ljudbok)

Pojken i randig pyjamas Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-02-16

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pojken i randig pyjamas börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno kommer hem en dag och upptäcker att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa har blivit befordrad och hela familjen måste flytta till ett annat hus långt, långt, borta där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Ett staket sträcker sig så långt ögat kan nå och på långt håll kan han se de märkliga människorna som staketet skiljer honom från. Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om sin omgivning. På sin vandring träffar han en pojke vars liv och situation är helt olika hans egna och deras växande vänskap får förödande följder.

John Boyne föddes på Irland 1971 och studerade vid Trinity College i Dublin och University of East Anglia i Norwich. Pojken i randig pyjamas är hans första bok för unga läsare men han har skrivit flera böcker för vuxna. De senaste åren har han också skrivit noveller för barn och flera av dem har filmatiserats för tv eller dramatiserats för radio. Pojken i randig pyjamas har publicerats på många språk och i utgåvor både för barn och för vuxna och den nominerades för Ottakars Childrens Book Prize 2006. John Boyne bor i Dublin och skriver nu på sin sjätte roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pojken i randig pyjamas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den tog rakt in
    -, 13 november 2021

    Jag tyckte boken var intressant från ett barnperspektiv över vad som händer runt om Bruno. Som mamma ville jag springa in i boken och stoppa han och allt som hände.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Boyne