Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
505
Utgivningsdatum
2016-12-28
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
The Diabolic
Medarbetare
Larsson, Jenny (red.)
Dimensioner
210 x 140 x 35 mm
Vikt
597 g
SAB
uHc
ISBN
9789132168901

Diabolic

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-12-28
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nydanande sci-fi med universums hårdaste hjältinna

Diaboler är hänsynslösa. Diaboler är livsfarliga. Inte ett spår av mänsklighet återstår hos dem. Eller?Nemesis är en Diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men manipulerad och programmerad till att bara bry sig om sin ägares välmående. I Nemesis fall är det Sidonia, dottern i en av galaxens högst uppsatta familjer. Flickorna växer upp sida vid sida - den ena människa, den andra livvakt.Men så kräver kejsaren Sidonias närvaro i det kejserliga palatset, som ett sätt att utpressa hennes pappa. Det enda sättet för Nemesis att skydda Sidonia nu, är att ta hennes plats. Omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn måste hon lära sig att se ut och uppföra sig som en fin dam. En svår uppgift, när man är framavlad för att döda.Men när rymdimperiet hotar att falla sönder upptäcker Nemesis att hon trots allt har en human sida, som vida överträffar den hos personerna hon omges av. Bland intriger, svek och förräderi är kanske hennes förmåga att älska det som kan rädda såväl henne som hela imperiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diabolic
 2. +
 3. Hotet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet av Mats Söderlund (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Diabolic. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Diabolic
  Gunilla , 29 september 2017

  En av de bästa böcker jag läst säger sonen 15år! Han tycker om fantasy & spänning & läser ganska mycket.

 2. Ful och Snygg möter Darth Vader i rymden
  Hobbybibliotekarien, 2 augusti 2017

  På framsidan står det: "Game of Thrones möter Hungerspelen" men det är inte alls så, tycker jag. Jag skulle säga Ful och Snygg möter Darth Vader i rymden.
  Sidonia är dotter till en senator i en framtid som, liksom i Star Wars, består av olika planeter och platser. Istället för vakthundar så har man med DNA-manipulation avlat fram diaboler, människoliknande varelser, som bara skyddar sin ägare. Diabolen Nemesis fick sin koppling i anknytningsprocessen och sedan är det Sidonia som är den e... Läs hela recensionen

 3. Spännande
  Kaffeläsaren, 10 februari 2017

  Diabolen Nemesis blir programmerad att försvara Sidonia, dotter i en av galaxens förnämsta familjer. Jag var skeptisk till denna bok först, då jag inte är så förtjust i sci-fi. Men blev positivt överraskad av den. Boken var spännande och det är en väldigt intressant historia. Gillar man denna typ av bok är det en fullpott 🌟Tror den skulle bli spännande som film! Den är beställd till jobbet på vårt gymnasiebibliotek , där jag tror den blir mycket populär!

 4. Läs denna bok
  Solrosen, 27 januari 2017

  Var fast från första sidan. Det händer alltid något och man vill inte att något ska hända med personerna man håller kära i boken men ingen går säker någon stans. Man undras alltid om allt är som det värkar eller om det bara är lögner. Men även hur Nemesis gör allt för att uppehålla sin fasad som Sidonia och lura alla att hon är mänsklig.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av S J Kincaid