Vi som överlevde (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2017-08-31
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Survivors Club
Medarbetare
Danneker Engströ, Cecilia (form)
Dimensioner
212 x 140 x 23 mm
Vikt
408 g
SAB
uLz Bornstein, Michael
ISBN
9789132168932
Vi som överlevde (kartonnage)

Vi som överlevde

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2017-08-31
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke - Michael - den här boken är hans berättelse.

Michael föds 1940, rakt in i en värld av terror, svält och rädsla. Sina första år tillbringar han i ett ghetto i en liten polsk stad, tillsammans med sin mamma, pappa och storebror. När order ges om att alla polska ghetton ska tömmas sätts familjen Bornstein på ett tåg som tar dem till Auschwitz. Nu, nästan sjuttio år senare, berättar Michael för första gången om sin uppväxt och de ödets nycker som gjorde att han överlevde Förintelsen.

En gripande skildring om den yngste överlevaren från Auschwitz.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi som överlevde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Present
    BOF, 22 september 2020

    Boken Vi som överlevde köpte som som present till mitt barnbarn som nu i vinter skall delta i konfirmationsundervisning i Göteborg. Undervisningen avslutas med konfirmation till våren och en gemensam resa till Auschwitz. Därför tyckte jag att det skulle vara en lämplig bok för en ung människa att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Survivors Club

    Michael Bornstein, Debbie Bornstein Holinstat

    In 1945, in a now famous piece of archival footage, four-year-old Michael Bornstein was filmed by Soviet soldiers as he was carried out of Auschwitz in his grandmother's arms. Here is the unforgettable story of how a father's courageous wit, a mot...