Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Lina Erkelius
Originaltitel
Salt to the Sea
Medarbetare
Evangelista, Theresa (form)
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
526 g
SAB
uHc
ISBN
9789132169731

Tårar i havet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-01

Slutsåld

Historiens största fartygskatastrof är nästan helt okänd, trots att den krävde över 9000 liv och inträffade bara 15 mil från den svenska kusten. RUTA SEPETYS har ägnat tre år åt arbetet med att skildra denna katastrof. Resultatet är Tårar i havet - en gripande berättelse, skriven med stor omsorg om de historiska detaljerna.

I januari 1945 är tusentals människor i Ostpreussen på flykt undan sovjetiska trupper. Bland flyktingarna finns ungdomarna Joana, Emilia och Florian. De har olika bakgrund och bär alla på hemligheter, men deras vägar korsas och de finner mod och styrka hos varandra. Tillsammans försöker de ta sig till Wilhelm Gustloff - ett fartyg som kan föra dem till tryggheten västerut över Östersjön. Men katastrofen inträffar precis när de tror sig ha friheten inom räckhåll och då spelar varken nationalitet eller klasstillhörighet någon roll. De 10 000 passagerarna kämpar alla för samma sak - sin överlevnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tårar i havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt bra bok till alla vuxna
  Luana Vaitkeviciene, 6 januari 2024

  De korta kapitlen såg ut mindre lovande i början. Men de beskriver varje en person så noggran att man får hela bilden om varje en, hur man tänker, vad man känner, vilken person man är och mera, det drar in i händelser, med varje sidan man förstår mer och mer, man känner bokkaraktärer mer och mer, det gör att man vill inte släppa boken tills man är klar.
  Den boken fick mig gråta.
  Stark rekommenderar till alla vuxna.

 2. En okänd historia
  Viveka 2017, 29 januari 2022

  Fartyget Wikhelm Gustloffs förlisning 1945 med tyska flyktingar från Ostpreussen som försökte komma undan sovjettrupper. Fyra ungdomars flyktväg till fartyget. Varje kapitel har sin berättare, fyra hemligheter.
  En verklig båtkatastrof, lika hemsk som Tatanic och nu senare Estonia. Kanske tystnaden beror på att det var förlorarna som förliste, men passagerarna var bara vanliga människor som kommit i kläm av kriget.
  En ungdomsroman men mycket läsvärd.
  Författaren har också skrivit S... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ruta Sepetys

Bokvideo