Tårar i havet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (238.7 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Hannah Schmitz
Utgivningsdatum
2016-10-05
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Lina Erkelius
ISBN
9789132170645
Tårar i havet (ljudbok)

Tårar i havet (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-10-05

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Historiens största fartygskatastrof är nästan helt okänd, trots att den krävde över 9 000 liv och inträffade bara 15 mil från den svenska kusten. RUTA SEPETYS har ägnat tre år åt arbetet med att skildra denna katastrof. Resultatet är Tårar i havet - en gripande berättelse, skriven med stor omsorg om de historiska detaljerna.

I januari 1945 är tusentals människor i Ostpreussen på flykt undan sovjetiska trupper. Bland flyktingarna finns ungdomarna Joana, Emilia och Florian. De har olika bakgrund och bär alla på hemligheter, men deras vägar korsas och de finner mod och styrka hos varandra. Tillsammans försöker de ta sig till Wilhelm Gustloff - ett fartyg som kan föra dem till tryggheten västerut över Östersjön. Men katastrofen inträffar precis när de tror sig ha friheten inom räckhåll och då spelar varken nationalitet eller klasstillhörighet någon roll. De 10 000 passagerarna kämpar alla för samma sak - sin överlevnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tårar i havet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok som griper tag och inte släpper greppet
    Kim M. Kimselius, 14 februari 2017

    Jag har skrivit om både andra världskriget och Titanic. Det här är en bok som skildrar båda delarna. Det är en skrämmande skildring av kriget, samspelet mellan människor, värderingen av ett människoliv och om en av historiens största fartygskatastrofer som är nästen helt okänd. Jag hade aldrig hört talas om de, trots allt jag har läst om Titanic. Över 9000 människor dog, femton mil från svenska kusten.

    Det är en bok som griper tag och skildrar människoliv så det känns som om du är va... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ruta Sepetys