Eldflugornas herre (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kapten Svea (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-05-30
Förlag
Massolit Förlagsgrupp AB
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
193 x 125 x 10 mm
Vikt
264 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132172090

Eldflugornas herre

Häftad,  Svenska, 2018-05-30
204
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hemligheter, heder och heroer när Kapten Svea återvänder.

Den tredje boken om Svea - superhjälten som är som vilken elvaåring som helst. Typ ...

Det är tidig december och i ett vintrigt Stockholm fortsätter Svea sin jakt på farmors mördare. Lönngången vid Slottet leder Svea till Hjälterådet. Superhjälten Månskäran leder de tretton heroerna i rådet, som nu befinner i kris: rymdstenarnas gröna kraft störs av något. Månskäran fruktar inte bara för sitt och sina jämlikars liv, utan för alla "blödiga", som heroerna kallar människorna. När Svea visar sin egen rymdsten tänds ett begär hos hjältarna. Hon misstänker att någon av dem egentligen är Samlaren, farmors mördare. Men vem? Månskäran? Stenansiktet? Eller Karakala - kattpojken, som hon tycker är rätt söt? Hjältarna måste hitta alla stenarna och Svea måste försvara sin med sitt liv. I fel händer skulle stenen betyda slutet för allt och alla!

I skolan letar Sveas ärkefiende Lorena febrilt efter maskeradtjejen som flörtat in sig hos Linus (Kapten Svea och de ondas blommor). Hon ber till och med Svea om hjälp, men Svea har inte tid att låtsas leta efter sitt hemliga jag: Kapten Svea. Hon har knappt ens tid för Linus, eller sin kompis Emma. Tillsammans med kattpojken fortsätter hon istället att jaga efter Samlaren. Svea hoppas att Karakala är en vän man kan lita på, och inte farmors mördare. Samtidigt verkar Sveas skata ha något eget fuffens på gång. Med Lorena. Det är så krångligt när alla har en massa hemligheter hela tiden ...

Berättelsen om Svea började som radioprogram för en yngre publik, men mejslades ut och fick större utrymme i böckerna som riktar sig till den typiska slukaråldern. Ett nytt koncept om en seriehjälte som, med inspiration från tecknade superhjältar, rör sig i ett alldeles eget landskap där Södermalmsvardag, skollunk och kärlek möter skurkar, superkrafter och släktkrönikor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eldflugornas herre
  2. +
  3. Skatans nyckel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skatans nyckel av Jesper Tillberg (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Tillberg