Det är Lotta, förstås! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lotta (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2018-05-09
Förlag
Massolit Förlagsgrupp AB
Dimensioner
180 x 170 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132172885
Det är Lotta, förstås! (häftad)

Det är Lotta, förstås!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-05-09
159
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Och Lotta, det är jag - Marie-Sofie Månsson.

Namnet Lotta fick jag, när jag bara var någon månad, har mamma berättat. Så fort hade mina föräldrar och syskon hunnit tröttna på mitt rätta och stiliga namn. Det föll sig lättare att säga Lotta, påstår de. Och jag förstår dem. Det måste vara påfrestande att komma dragande med Marie-Sofie i alla möjliga sammanhang.

I all synnerhet, när jag nu blev den jag blev. Inte en liten ljuv och förståndig flicka utan en slarvig, hoppsig, tanklös ... ja, vad är det mer de brukar säga att jag är? Jo, bullersam och högljudd. Det där sista vet jag inte alls varifrån de har fått det. Det måste väl för sjutton höras vad man säger?

B. WAHLSTRÖMS RÖDGRÖNA RYGGAR har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna är dokument av sin tid och bör läsas som sådana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget står inte bakom eventuella åsikter och uttryck som kan upplevas som stötande, då vi ser detta som ett digitalt tillgängliggörande av historiskt material."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det är Lotta, förstås!
  2. +
  3. Platt fall, Lotta!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Platt fall, Lotta! av Merri Vik (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det är Lotta, förstås!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vardagshumor av äldre datum
    Anni, 8 januari 2017

    Under mina tonår köpte och läste jag de 41 första böckerna i serien om Lotta (det finns visst 47) och det var böcker jag läste om och om igen. Att de inte får en femma beror på att det är en aning för mycket snubbelhumor över dem för min smak. Jag minns att när jag läste dem i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet så kändes de redan då lite gammaldags, vilket jag i och för sig uppskattade. Jag ska plocka fram lådan med Lottaböcker nu och se om de går hem hos mina döttrar. Det kan ju v... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Merri Vik

Bloggat om Det är Lotta, förstås!