Försvunnen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Blodsvänner (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2017-04-27
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
ISBN
9789132175725
Försvunnen (e-bok)

Försvunnen E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-27

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Trettonåriga Disas älskade morfar brukar besöka henne varje vecka, men nu är han spårlöst försvunnen. Han är av resandefolket, och om somrarna brukar han ta Disa med sig och gå på luffen. Men så kom barnavårdsmyndigheten och hämtade henne.

Disa vet att hon har haft tur, föreståndarinnan på barnhemmet hon nu bor på är snäll. På hemmet bor omhändertagna barn som alla har en ovanlig sjukdom eller är släkt med personer av fel" ursprung. Men det står snart klart att den otäcka Mickel Falsum från Rasbiologiska institutet i Uppsala vill använda barnen i sin forskning. Men kan institutet också ha något att göra med morfars försvinnande?

Disa tar hjälp av sina två vänner Albin och Ville för att hitta honom. När de får reda på att fler personer är borta, och att spåren leder till Rasbiologiska institutet, blir det riktigt farligt. Mickel Falsum är en ond man med stor makt, men Disa tänker inte ge upp.

En helt ny historisk spänningsserie av Camilla Lagerqvist, författaren bakom den hyllade Svarta rosorna.

Lagerqvists formuleringar är pricksäkra i hennes berättelse finns ingen romantisering Sorgen finns där hela tiden, men ändå lyckas hon förmedla livsglädje.
Opsis Barnkultur om Den vita döden

"De kallar sig Svarta rosorna. Håll utkik efter deras emblem på bokpärmen. Det är också kännetecknet på en berättelse med omsorgsfull miljö- och tidsskildring, skriven med fingertoppskänsla för hur försiktigt man ska porträttera unga människor."
Arbetarbladet om Uppdraget
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Camilla Lagerqvist