Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2017-02-01
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
Originaltitel
The Lie Tree
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
508 g
SAB
uHce
ISBN
9789132175756
Lögnernas träd (inbunden)

Lögnernas träd

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-02-01
159
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fjortonåriga Faiths föräldrar bestämmer sig för att flytta ut till en vindpinad ö vid engelska kusten och hon förstår att det ligger mer bakom beslutet än vad de vuxna låtsas om. När hennes pappa kort därefter omkommer under mystiska omständigheter tror Faith sig veta något som kan ha betydelse. Men hon är bara en flicka, och i 1800-talets England anses hon inte värd att ta på allvar. Om hon ska få någon klarhet i vad som hänt måste hon ta reda på det på egen hand.

I jakten på ledtrådar hittar hon ett märkligt träd bland sin fars tillhörigheter. Det växer och bär frukt bara om man berättar en lögn för det. I gengäld avslöjar trädet en sanning. Eftersom trädet kan vara hennes enda chans att få reda på vad som hände hennes pappa, sprider hon lögn efter lögn över den lilla ön. Men lögner har en tendens att få eget liv ...

Lögnerna träd är en suggestiv berättelse om tro, vetenskap och sanningstörst. Den har vunnit flera prestigefulla priser (bland annat Costa Book of the Year) och hyllas världen över för sin intrig och atmosfär.

"Frances Hardinge har skrivit en gnistrande skarp och andlöst spännande debutbok, där hon lyckas få med så mycket att man hisnar /.../ Ett fåtal böcker är så bra att man ylar av sorg när de tar slut. Det här är en av dem."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Lögnernas träd

"Trots att Frances Hardinges Lögnernas träd tar nästan exakt 400 sidor i anspråk är romanens prosa ovanligt exakt och tät. Samtidigt flödar den över av mångfacetterade infall och perspektiv /.../ Den underfundiga intrigen ger förloppet ett härligt driv /.../ en roman med en hisnande atmosfär. "
Smålandsposten om Lögnernas träd

"Lögnernas träd är genial: mörk, spännande, unik i sitt slag. Alla borde läsa Frances Hardinge. Alla."
Patrick Ness

"Oavlåtligt spännande och höggradigt intressant ... Frances Hardinges viktorianska roman om tro och vetenskap är minst lika fascinerande för unga läsare som för vuxna."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lögnernas träd
 2. +
 3. Önskebrunnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Önskebrunnen av Frances Hardinge (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lögnernas träd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok med seg början
  Hobbybibliotekarien, 2 augusti 2017

  Toppbetyg i DN och prisvinnare.
  Jag slog till men blev lite besviken. Det är en jättebra bok men den har en sådan seg början att jag nästan slutade läsa. På baksidan kan man läsa att fjortonårige Faiths pappa omkommer under mystiska omständigheter men inte förrän efter 125 sidor sker det.
  Det är slutet på 1800-talet i England och Faiths pappa är pastor och inte helt på det klara med evolutionen som teori. Han vill gärna hävda att Gud skapade allt. Men samtidigt är han en naturvetare... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Lögnernas träd