Vi som överlevde (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (208.8 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Michel Riddez
Utgivningsdatum
2017-10-25
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789132198762

Vi som överlevde Ljudbok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-10-25

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke - Michael - den här boken är hans berättelse.

Michael föds 1940, rakt in i en värld av terror, svält och rädsla. Sina första år tillbringar han i ett ghetto i en liten polsk stad, tillsammans med sin mamma, pappa och storebror. När order ges om att alla polska ghetton ska tömmas sätts familjen Bornstein på ett tåg som tar dem till Auschwitz. Nu, nästan sjuttio år senare, berättar Michael för första gången om sin uppväxt och de ödets nycker som gjorde att han överlevde Förintelsen.

En gripande skildring om den yngste överlevaren från Auschwitz.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi som överlevde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den berör
    Leon Fuchs, 28 februari 2019

    Den berör ens inre och man fällde tårarna flera gånger på vägen. En berättelse där de starka familjebanden räddade livet samt slumpen som de övriga överlevare Tysklands brutala och inhumana behandling av judarna under Andra Världskriget.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Survivors Club

    Michael Bornstein, Debbie Bornstein Holinstat

    A New York Times bestseller&quote;Both moving and memorable, combining the emotional resolve of a memoir with the rhythm of a novel.&quote; -New York Times Book ReviewIn 1945, in a now-famous piece of World War II archival footage, four-year-old M...