Flamingopojken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
Originaltitel
Flamingo Boy
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
312 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132207778
Flamingopojken (inbunden)

Flamingopojken

Inbunden Svenska, 2018-09-07

Slutsåld

Fängslande och hjärtvärmande av mästaren Morpurgo
Lorenzo växer upp på sina föräldrars gård i Camargue södra Frankrike, i ett floddelta mitt bland rosa flamingos och vackra vita hästar. Han ser inte riktigt livet som andra, eftersom han har autism, och vissa saker har han svårt att förstå. Men han älskar musik och han har magisk hand med djur. Lorenzo tycker om rutiner, så varje vecka följer han med sin mamma till marknaden för att åka stans enda karusell. Där träffar han också Kezia, som hjälper till att sköta karusellen och en särskild vänskap byggs upp mellan dem.

Men när andra världskriget når Camargue börjar den trygga tillvaron rasa samman. Karusellen går sönder, Kezia och hennes familj svävar i fara och till och med Lorenzos älskade flamingos är hotade ...

Michael Morpurgo är en av Storbritanniens mest folkkära barnboksförfattare. Han har fått mängder av priser och har flera gånger nominerats till Almapriset. Morpurgos berättelser har blivit teveserier, pjäser och till och med balett, och boken War Horse har filmatiserats av Steven Spielberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Morpurgo