Uppror och kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bennys hemliga rapporter (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2018-11-09
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
311 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132207891
Uppror och kärlek (inbunden)

Uppror och kärlek

Inbunden Svenska, 2018-11-09
127
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tredje delen i unika, roliga, härliga och spännande serien Bennys hemliga rapporter är en passionerad hyllning till barns lek, frihet och självständighet. Första boken vann Barnradions bokpris (SR) 2016.

"Först nu inser jag vad vi gjort. Vi har rymt. I en tid då Föräldraföreningen förbjudit allt, från att klättra i träd till att åka stjärtlapp till att kasta snöboll till att leka kull till att röra sig fritt utomhus i en tid då vi fått gps-spårare insydda i jackfodret, kameror installerade på skolgården för att se om vi leker enligt Föräldraföreningens riktlinjer, i en tid då vi inte ens får nicka bollen på rasterna så har vi rymt! Kan du fatta rymt! På friluftsdagen dessutom, det som skulle bli rektorns stora dag. Precis när han var på väg att inviga skolans nya, godkända lek snöbollsfred avvek vi från leden och flydde.

Benny och hans vänner har fått nog av överbeskyddande föräldrar, de har rymt hemifrån och bildat motståndrörelsen De Frigående. Och nu går de till attack. De gör en satirtidning som de nattetid delar ut i alla brevlådor, de sätter upp skyltar på skolgården med statistik hur många barn som faktiskt (inte!) avlidit i den avstängda pulkabacken eller trillat ned från det nedsågningshotade klätterträdet, de skapar en mystisk Youtube-kanal som lockar till sig andra rebeller och de planerar föreställningen De Frigåendes livsfarliga barncirkus som ska fungera som en sorts chockterapi för alla nervösa mammor och pappor. Som Benny uttrycker det: Vi ska förvandla deras mardrömmar till verklighet, som man gör när man botar folk från spindelskräck.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppror och kärlek
  2. +
  3. Koden är knäckt : retorik och kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden är knäckt : retorik och kommunikation av Per Lange, Johan Bergström (inbunden).

Köp båda 2 för 301 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Lange