Bubblan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (221.2 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Katarina Keller
Utgivningsdatum
2018-10-29
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Sabina Söderlund
ISBN
9789132208102
Bubblan (ljudbok)

Bubblan (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-10-29

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Visst skulle du också behöva en paus från alla krav? Från alla de som vill ha någonting av dig, de som ställer en massa frågor hela tiden?

Tolvåriga Kine tycker att hon är en slav i ordets rätta bemärkelse. Hon är tvungen att gå i skolan, att plugga onödiga ämnen, att höra de coola killarna kalla henne Bubblan (orsaken till det namnet är för pinsamt att skriva ut), att simma och att sjunga i skolkören. Hon är tvungen att följa alla andras regler än sina egna. Och det suger.
En dag hittar hon en mystisk kula av glas. Den är först så liten att den passar i hennes hand, och inuti den kan hon skymta en tygfigur. Men kulan växer och blir till en jättestor bubbla - och Kine kan utan problem gå in i bubblan! Därinne upplever hon total frihet. Ingen annan kan komma in och dessutom kan bubblan flyga iväg dit Kine själv vill! Och allt hon önskar sig hamnar där, hon behöver bara säga titeln på sin favoritbok, så ligger den bredvid henne. Hon kan faktiskt tänka sig att stanna därinne för evigt.
Men efter ett tag växer en oväntad längtan fram i Kine. Hon börjar sakna livet utanför bubblan. Men att ta sig ut därifrån visar sig mycket svårare än hon kunnat ana ...

Bubblan är baserad på en sann fantasi och är fullproppad med kloka tankar och exempel på vad tillhörighet, gränser, frihet och längtan betyder. Det är magisk realism för dig som befinner dig i gränslandet mellan barn och vuxen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Siri Pettersen