Enola Holmes och kidnappningsmysteriet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (95.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Enola Holmes (del 1)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Maya Rung
Utgivningsdatum
2019-05-24
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789132210990
Enola Holmes och kidnappningsmysteriet (ljudbok)

Enola Holmes och kidnappningsmysteriet (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-05-24
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första delen i en ny annorlunda deckarserie - snart även på teve. Millie Bobby Brown (Stranger Things) kommer att spela huvudrollen som Sherlock Holmes yngre syster i den kommande teveserien om Enola Holmes. Filmatiseringen baseras på Nancy Springers historiska deckarböcker om fjortonåriga Enola Holmes.

Enola Holmes är mamma är spårlöst försvunnen, Enola själv är förkrossad av sorg och nu vill hennes två äldre bröder, Sherlock och Mycroft, skicka henne till en internatskola. Enola flyr till London och maskerar sig till en ung änka, fast besluten om hitta sin mamma. Det är då hon träffar inspektör Lestrade, som arbetar med ett fall tillsammans med Sherlock.
Inte ens efternamnet Holmes kan förbereda Enola på vad som väntar i de skumma Londonkvarteren. Plötsligt är Enola indragen i ett livsfarligt fall - en ung adelsman har kidnappats.
En annorlunda mysterieserie med historisk fond - det fascinerande artonhundratalets England. Enola Holmes står ensam i kampen mot alla plågsamma, viktorianska konventioner. Hon vet alltför väl om hon skulle anpassa sig till ett socialt accepterat sätt att leva, så ger hon upp all sin frihet. Enola är en sann hjältinna, en "feministisk Sherlock". Hon lyckas till exempel hitta ett sätt att göra nytta av sina tortyrliknande kläder (som turnyr och korsett) - de blir till gömställen för vapen och pengar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Enola Holmes och kidnappningsmysteriet